Κανείς δε θα μπορέσει να αντισταθεί στο κρεμώδες σπιτικό ρυζόγαλο του mamafagito.gr
Η μυρωδιά της κανέλας θα σας συνεπάρει και θα ανυπομονείτε να το γευτείτε.
Υλικά
μισή κούπα ρύζι γλασέ ή καρολίνα
2 κούπες νερό
1 πρέζα αλάτι
500 ml γάλα
μισή κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανιλίνη
μισό ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Πρόσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφού πιει το νεράκι, προσθέτουμε το γάλα,( από το οποίο έχουμε κρατήσει
μισή κούπα στην άκρη) την ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Στο γάλα που έχουμε κρατήσει στην άκρη, διαλύουμε το κορν φλάουρ. Μόλις βράσει το γάλα, προσθέτουμε τη βανίλια και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει. Σε λίγο το μείγμα μας αρχίζει να πήζει. Το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεί.
Σερβίρεται σε μπολάκια, ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα.
Καλή επιτυχία!