Μαθητές: Σχολική κάρτα σήμερα, οδηγίες για δήλωση self test

0
147

Σήμερα ή το αργότερο το πρωί της Παρασκευής, πριν το σχολείο, γίνεται το νέο self test για μαθητές και η εκτύπωση της σχολικής κάρτας στο edupass.gov.gr.

Όπως είναι γνωστό, εκτός από τα self test στην πλατφόρμα πρέπει να δηλωθούν τόσο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους είναι εμβολιασμένοι, αλλά και τα πιστοποιητικά νόσησης.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δηλώνονται μία φορά, όπως και τα νόσησης.

Τα self test για τους μαθητές δηλώνονται δύο φορές την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα (το αργότερο έως το πρωί της Τρίτης πριν το σχολείο) και κάθε Πέμπτη (το αργότερο έως το πρωί της Παρασκευής πριν το σχολείο).

Αυτές τις μέρες και έως και το Σάββατο 6 του μήνα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται μία συσκευασία με πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλώνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία νέα πλατφόρμα θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Όταν μπείτε στο Edupass.gov.gr το σύστημα σας καλεί να επιλέξετε:

Δήλωση self test μαθητών/τριών δημοσίων σχολικών μονάδων – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19
Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει ή έχουν πρόσφατο PCR/Rapid test
Δήλωση εκπαιδευτικών/μελών Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π.
Δήλωση επισκεπτών
Πρέπει να εκτυπώνω την σχολική κάρτα όταν δηλώνω self-test;

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε.

Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/ τρια/Υποδιευθυντή/τρια, ή Προϊστάμενο/νη.

Κάθε πότε υποβάλλω δήλωση edupass;

H δήλωση edupass απαιτείται να υποβληθεί μία μόνο φορά αν ο υπόχρεος έχει εμβολιαστεί

ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου,

Στην περίπτωση που το παιδί σας ή εσείς υποβάλλεστε σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), η δήλωση πρέπει να γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η αντίστοιχη δήλωση απαιτείται να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ