Με νέο self test οι μαθητές στο σχολείο την Παρασκευή- Πότε και πού η δήλωση

0
147

 

Self test για μαθητές κάνουμε σήμερα Πέμπτη ή το αργότερο αύριο το πρωί, καθώς η σχετική βεβαίωση πρέπει να βρίσκεται στο σχολείο την Παρασκευή.
Με νέο self test πρέπει να πάνε το πρωί της Παρασκευής στο σχολείο οι μαθητές. Προσοχή, τα self test είναι για μαθητές, δεν υπάρχουν για τους φοιτητές. Οι φοιτητές πρέπει να κάνουν rapid test και να το δηλώσουν σε άλλη πλατφόρμα.

Τα self test που κάνουν οι μαθητές πρέπει να δηλωθούν στην παλιά πλατφόρμα στο selftesting.gov.gr.

Οι φοιτητές πρέπει να κάνουν rapid test και να το δηλώσουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Σημειώνεται ότι ξεκίνησε από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου η διάθεση των δωρεάν self test για τον κορονοϊό στους μαθητές για το πρώτο 15ημερο του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή απόφαση των αρμοδίων υπουργείων Υγείας και Παιδείας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να παραλάβουν από τα φαρμακεία 4 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 4-18 ετών. Τα 4 self test αφορούν στην κάλυψη του διαστήματος 4-15 Οκτωβρίου.

Αυτοδιαγνωστικά τεστ δεν θα διατίθενται σε όσους μαθητές και μαθήτριες έχουν εμβολιαστεί έναντι της Covid-19 και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Πώς εκδίδεται η σχολική κάρτα
Για την έκδοση της σχολικής κάρτας πρέπει να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο για τη δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ COVID-19 – Self tests.

Για την εισαγωγή χρειάζονται ο κωδικοί Τaxisnet.

Στη συνέχεια επιλέγετε: Σχολική κάρτα για COVID-19, συμπληρώνετε τα πεδία και εκτυπώνετε.

Παρέχεται η δυνατότητα και για εκτύπωση της σχολικής κάρτας και χειρόγραφης συμπλήρωσης.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ