Μια διαφορετική βασιλόπιτα

Συνταγή για την πιο αφράτη, με πλούσια γεύση βασιλόπιτα από το mamafagito.gr. Το τυρί κρέμα μαζί με το φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ κάνουν τη διαφορά! Φτιάξτε την και εντυπωσιάστε με την υπέροχη γεύση της! Σε ποιον θα πέσει φέτος το φλουρί;

bardas klasiko

Υλικά

250 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
250 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. άχνη ζάχαρη
3 αυγά
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
3 κ.σ. φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ
1 κουτ. σούπας κανέλα
¼ κουτ. σούπας γαρύφαλλο
200 γρ. καρύδια
2 βανίλιες
350-370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

για το γλάσο :

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
70 γρ. φυτικό βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν καλά. Το μυστικό είναι το πολύ καλό χτύπημα για να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε στο μείγμα τον χυμό, το ξύσμα,το αλάτι και τις βανίλιες συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ. Προσθέτουμε κανέλα και γαρύφαλλο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι το οποίο το έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια που τα έχουμε σπάσει στο μούλτι, και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού σε όλο το μείγμα της βασιλόπιτας. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα. Για μεγαλύτερη ευκολία, αφού αλευρώσουμε το ταψάκι, κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την στρώνουμε στο ταψί. Πριν την βάλουμε για ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί μας. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και βγάζουμε τη βασιλόπιτα αφού μπήξουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της και βγει καθαρή. Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει ανάποδα σε μια πιατέλα. Ξεφορμάρουμε και ξεκολλάμε την λαδόκολλα. Χρησιμοποιούμε ακόμη μία πιατέλα για να την ξαναγυρίσουμε, ώστε να έρθει η σωστή πλευρά επάνω. Τοποθετούμε την βασιλόπιτα πάνω σε σχάρα που από κάτω έχουμε βάλει μία πιατέλα. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την σοκολάτα τεμαχισμένη, το βούτυρο παγωμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν, την αποσύρουμε από την φωτιά, την αφήνουμε 5 -10 λεπτά να κρυώσει και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην βασιλόπιτα. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει!

Το mamafagito.gr και η επιχείρηση ΜΠΑΡΔΑΣ σας εύχονται καλή επιτυχία!

karta bardas

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα