Μίνι lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας τέλος από το Σάββατο –Περιπολίες και έλεγχοι σε όλη τη χώρα

0
154

Αλλάζουν αρχής γενομένης από το Σάββατο οι συνήθειες εμβολιασμένων, αλλά και τα όσα ξέραμε για τα μινι lockdowns και την απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας την Τετάρτη, τα νέα μέτρα θα ισχύσουν για τις επόμενες 15 ημέρες. Οι περιορισμοί στην κίνηση των εμβολιασμένων εντός ή εκτός καταστημάτων καταργούνται, ενώ παύουν να υπάρχουν «κόκκινες περιοχές» στις οποίες εφαρμόζεται απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας και κλείσιμο της μουσικής καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές θα υπάρχει πλέον μόνο ενημέρωση για την επιδημιολογική εικόνα, σχετικά δηλαδή με τα κρούσματα και την εμβολιαστική κάλυψη.

Αναλυτικά τα «νέα μέτρα»
Ο «χάρτης» της πανδημίας θα ενημερώνεται για την ενημέρωση των πολιτών δίχως να υπάρχουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές, με αυτά που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης παύει να ισχύει για τις κόκκινες περιοχές.
Στους κλειστούς χώρους για αμιγώς εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα και μάσκα και ατομική προστασία.
Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.
Οι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους δεν θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες.
Τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα είναι κανονικά με μάσκες, ανεξαρτήτως αν είναι ο χώρος είναι αμιγής ή μεικτός.

Σαρωτικοί έλεγχοι για ανεμβολίαστους
Το σχέδιο ελέγχων είναι προσαρμοσμένο στις αλλαγές που μπαίνουν σε ισχύ από 9 έως 23 Οκτωβρίου 2021 και αφορούν, κυρίως, την άρση των απαγορεύσεων για όλους τους εμβολιασμένους. Οι έλεγχοι, θα γίνονται από την Ελληνική Αστυνομία και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σε συνεργασία με τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες

Μεικτά κλιμάκια, από τις υπηρεσίες αυτές, θα περιπολούν σε όλες τις περιοχές τις χώρας.

Τι θα ελέγχουν

Το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους μπαίνουν σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα, αλλά θα επεκταθούν μέχρι και στο τελευταίο χωριό της χώρας και «θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Για το σκοπό αυτό, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από αύριο θα διατίθενται συνολικά και καθημερινά χιλιάδες αστυνομικοί σε κάθε τομέα της επικράτειας, προκειμένου, μαζί με τους υπαλλήλους των συναρμόδιων υπηρεσιών, να πραγματοποιούν με αυστηρότητα και χωρίς εξαιρέσεις τους ελέγχους σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στην τελευταία ενημέρωση, αυτή της 8ης Οκτωβρίου 2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.324 νέα κρούσματα, 22 νέους θανάτους και 334 διασωληνωμένους.

Ο ΕΟΔΥ σήμερα 8 Οκτωβρίου 2021 ανακοίνωσε 2.324 νέα κρούσματα, 22 θανάτους και 334 διασωληνωμένους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ