Νέα μέτρα: Δείτε τι θα ισχύει για τα πανηγύρια!

0
349
Χωρίς χορό κι αποκλειστικά με καθήμενους θα πραγματοποιηθούν τα φετινά καλοκαιρινά πανηγύρια σε όλη τη χώρα, όπως ακριβώς ίσχυε και με τα προηγούμενα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί.

Μόνο πανηγύρια δεν θα θυμίζουν όποια πανηγύρια τελικά πραγματοποιηθούν εντός του καλοκαιριού σε όλη τη χώρα. Κι αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα υπαγορεύει, όπως συνέβαινε και πριν, ρητά την πραγματοποίησή τους μόνο με καθήμενους θεατές και φυσικά ο χορός απαγορεύεται.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ για τα πανηγύρια:

«Λειτουργία πανηγύρεων με τις κάτωθι προϋποθέσεις σωρευτικά:

  • Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές και φιλοξενούμενοι
  • Εφαρμογή των μέτρων δημόσιας Υγείας (αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αντισηπτικά στα τραπέζια, τήρηση αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα και κανόνων υγιεινής των παραρτημάτων 2 έως 4, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας) με ευθύνης της οικείας Δημοτικής Αρχής».

panigiria

Κανονικά οι ανεμβολίαστοι σε καφέ και εστιατόρια

Όπως και πριν, έτσι κι από σήμερα, μετά δηλαδή τη δημοσιοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη λειτουργία της αγοράς που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), θα μπορούν κανονικά οι ανεμβολίαστοι να επισκέπτονται επιχειρήσεις εστίασης που διατηρούν εξωτερικούς χώρους, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης αποτελέσματος rapid test ή pcr test.

Εκτός κι αν η συγκεκριμένη επιχείρηση ανήκει στην κατηγορία «αμιγώς» που σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φιλοξενήσει μόνο πελάτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει και φυσικά μετά από έλεγχο με τo Covid Free GR.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ