Νέες ελευθερίες ανακοινώνονται αύριο

0
170

Νέες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Τις ανακοινώσεις θα αναλάβει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αύριο σε συνέντευξη Τύπου.

Στο τραπέζι έχουν πέσει μία σειρά από μέτρα. Το δεδομένο είναι ότι θα αυξηθεί η πληρότητα στα καταστήματα εστίασης που αυτή τη στιγμή είναι 85%. Πιθανότατα, το ποσοστό αυτό θα ανέβει στο 100% ενώ πλέον θα επιτρέπονται και οι μη καθήμενοι, συνεπώς θα επιτρέπεται και ο χορός.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην υπάρχει κάποια απαγόρευση για τους εμβολιασμένους ακόμα και σε «κόκκινες» περιοχές, όπως να επιτρέπεται η μουσική εφόσον τα καταστήματα αυτά λειτουργούν ως αμιγής χώροι.

Αυτή τη στιγμή το όριο καθήμενων σε τραπέζι είναι 10 άτομα σε αμιγής χώρους κάτι που πολλές μεγάλες παρέες «σπάνε» σε δύο – τρία τραπέζια παρόλο που είναι εμβολιασμένοι. Αυτό αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διάστημα.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο, μιλώντας στο Mega ο Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως αναμένονται νέες και «μεγαλύτερες» ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. «Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο», είπε.

Μετακινήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν οι περιοχές που «κοκκινίζουν» στον επιδημιολογικό χάρτη, βάζοντας στο ίδιο «τσουβάλι» εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αυτό την «αδικία» θέλει να διορθώσει η κυβέρνηση προωθώντας την πλήρη ελευθερία όσων έχουν εμβολιαστεί αλλά διαμένουν σε κόκκινες περιοχές. Μένει να φανεί που θα κάτσει… η μπίλια καθώς τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πολλά.

Μάσκες
Παρόλα τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μάσκες θα μας συντροφεύουν και φέτος τον χειμώνα τόσο σε περιοχές όπου παρατηρείται συνωστισμός όσο και στα καταστήματα λιανικής όπου εισέρχονται και ανεμβολίαστοι πολίτες.

Άλλωστε οι μάσκες, τα εμβόλια και τα χιλιάδες self test και rapid test που πραγματοποιούνται καθημερινά, είναι δεδομένο ότι βοήθησαν στην ανάσχεση της πανδημίας. Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει τη χώρα στα επίπεδα του 2019 έστω και σταδιακά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ