Νέο επίδομα βενζίνης μέσω gov gr – Εκπληξη με ποσό και δικαιούχους

0
126

Καθημερινές είναι σχεδόν οι ανατιμήσεις στις τιμές των καυσίμων, προκαλώντας έντονο πονοκέφαλο στους οδηγούς, που βλέπουν παράλληλα τις αυξήσεις να ανεβάζουν προς τα πάνω και τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης.

Βάση των στοιχείων, η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αγγίξει σε πανελλήνια βάση τα 2,26 ευρώ, η αμόλυβδη 100 οκτανίων περνά τα 2,4 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης πλησιάζει τα 1,9 ευρώ το λίτρο.

επίδομα βενζίνης: Επιδότηση καυσίμων και μετά τον Ιούνιο σκέφτεται η κυβέρνηση
Σύμφωνα με πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, η κυβέρνηση εξετάζει μία σειρά από μέτρα για να μειώσει τις επιβαρύνσεις στους πολίτες από την αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Εκπληξη το ποσό του νέου Fuel Pass
Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται να δοθεί νέο Fuel Pass για την αγορά καυσίμων που πιθανόν να έχει μεγαλύτερη επιδότηση από την προηγούμενη.

Εκπληξη και με τους δικαιούχους…
Στο τραπέζι φαίνεται να είναι η παροχή fuel pass στα νησιά και μόνο για τους Ελληνες που θα ταξιδέψουν σε αυτά για διακοπές κατά την τουριστική περίοδο, αλλά και η οριζόντια μείωση του ΦΠΑ ή και του ΕΦΚ σε κάποια πολύ μικρά νησιά, μέτρο που εξετάζεται συνδυαστικά με την επιδότηση των πρατηριούχων ώστε να μη μειωθεί το περιθώριο κέρδους τους.

«Δεν ξέρω αν θα γίνονται ανακοινώσεις για το Fuel Pass μήνα-μήνα γιατί είναι συνάρτηση των εξελίξεων στο μέτωπο του πληθωρισμού γενικότερα και αν θα υπάρχει μια καλή πορεία του τουρισμού», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον Real FM.

Όπως εξήγησε, «αν το αέριο είναι χαμηλότερα και αν ο τουρισμός πάει καλύτερα από ότι υπάρχει στον προϋπολογισμό, θα δημιουργηθεί επιπλέον χώρος και μόλις το διαπιστώσουμε, θα χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσουμε τους πολίτες στον βαθμό που μπορούμε από τις επιπτώσεις».

Γεωργιάδης: Πρόστιμο σε ένα στα 4 πρατήρια καυσίμων
Για τους ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης καθώς χθες παραδόθηκαν στο υπουργείο τα στοιχεία για τις τιμές καυσίμων από τα δύο διυλιστήρια.

«Στα διυλιστήρια θα είναι πιο σύνθετος ο έλεγχος γιατί είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των στοιχείων» είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουμε κάνει ελέγχους σε πάρα πολλά πρατήρια καυσίμων, στα οποία έχουμε καταγράψει παραβάσεις που αναλογούν, δυστυχώς, στο 26%. Ένα στα τέσσερα πρατήρια φαίνεται ότι λαμβάνει πρόστιμο από τη “ΔΙΜΕΑ”» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Με βάση τα επίσημα στοιχεία, έχουμε ελέγξει 137 πρατήρια καυσίμων. Η Υπηρεσία έχει επεξεργαστεί τα 64 από τα 137 και σε αυτά τα 64 έχουν διαπιστωθεί 17 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί 17 πρόστιμα.

Χωρίς παράβαση είναι 47, ενώ σε επεξεργασία είναι τα υπόλοιπα 73. Το ποσοστό παραβατικότητας στα ήδη ελεγμένα είναι ακριβώς 26%. Αφορά σε όλη την επικράτεια, και σε νησιά και στην ηπειρωτική χώρα».

«Σε εξέλιξη είναι και ο μεγάλος έλεγχος στα διυλιστήρια. Είχαμε δώσει προθεσμία στα διυλιστήρια, μέχρι χθες 23 Μαΐου, να παραδώσουν τα στοιχεία. Ενημερώθηκα από την υπηρεσία ότι τα στοιχεία αυτά έχουν παραδοθεί και από τα δύο διυλιστήρια, οπότε η Υπηρεσία ξεκινά τώρα τη μελέτη αυτών των στοιχείων. Στα διυλιστήρια θα είναι πιο σύνθετος ο έλεγχος γιατί είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των στοιχείων».

επίδομα βενζίνης: «Εάν είσαι υπότροπος το πρόστιμο τετραπλασιάζεται»
Για τα πρόστιμα και για το αν εισπράττονται ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Τα πρόστιμα που έχουμε βάλει από τη ΔΙΜΕΑ είναι τα μεγαλύτερα όλων των εποχών. Οι έλεγχοι ειδικά για την αισχροκέρδεια, τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν οδηγήσει σε πρόστιμα άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ».

«Όταν κάνουμε έλεγχο κάπου και βάζουμε πρόστιμο, μετά από λίγο καιρό ξανά πάμε και κάνουμε έλεγχο είτε στο ίδιο πρατήριο, είτε στο ίδιο σούπερ μάρκετ είστε στο ίδιο χονδρεμπορικό κατάστημα. Για ποιο λόγο; Διότι εάν είσαι υπότροπος το πρόστιμο τετραπλασιάζεται. Και δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

«Όταν είχαμε βγάλει Δελτίο Τύπου ότι είχε επιβληθεί σε μία μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ – το μεγαλύτερο πρόστιμο που μπήκε ποτέ – υπήρχε συζήτηση αν αυτό το πρόστιμο θα εισπραχτεί. Σας ενημερώνω λοιπόν επισήμως ότι το πρόστιμο αυτό εισπράχθηκε εις το ακέραιον. ‘Αρα, κατάλαβε η αλυσίδα -και τους ευχαριστώ- ότι εδώ είχαν κάνει λάθος».

«Είμαστε συνεχώς στο δρόμο, κάνουμε συνεχώς ελέγχους, βάζουμε συνεχώς πρόστιμα και προσπαθούμε όσο μπορούμε περισσότερο να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στην αγορά ότι δεν είναι η ώρα για να κερδοσκοπήσει κάποιος.

Τώρα έχουμε πόλεμο, υπάρχει η πρωτοφανής έκρηξη του πληθωρισμού που παρόμοιά της δεν έχει ζήσει εδώ και 30 χρόνια η Ευρώπη και πρέπει σε αυτή τη νέα κατάσταση να δείξουμε όλοι μας όσο γίνεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα».

Καύσιμα: Με «σπασμένα φρένα» η τιμή της βενζίνης, έφτασε και τα 2,6 ευρώ
Σε βραχνά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις εξελίσσεται το θέμα της τιμής των καυσίμων με τις αυξήσεις να είναι συνεχείς και την κυβέρνηση να επιχειρεί να βάλει «φρένο» με μια σειρά νέων μέτρων αλλά και με την επέκταση όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι βάσει της ιστοσελίδας fuelprices.gr η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων έφτασε πανελλαδικά τα 2,258 ευρώ/λίτρο ενώ για την 100αρα βενζίνη η τιμή έφτασε τα 2,405 ευρώ/λίτρο.

«Φωτιά» έχει πάρει και η τιμή του πετρελαίου κίνησης το οποίο είναι στα επίπεδα του 1,875 ευρώ/λίτρο καθώς, όπως λένε βενζινοπώλες, υπάρχει μια μικρή αποκλιμάκωση.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να βάλει κανείς 40 λίτρα απλής αμόλυβδης με τη μέση πανελλήνια τιμή θέλει πλέον σχεδόν 90 ευρώ. Για το ντίζελ το ποσό αυτό διαμορφώνεται στα 76 ευρώ, εξανεμίζοντας ουσιαστικά το επίδομα που έχει δώσει η κυβέρνηση για να τονώσει τους οδηγούς.

Πανελλαδικά τα πρωτεία στην ακρίβεια όσον αφορά στην τιμή της αμόλυβδης κρατούν τα νησιά όπου σχεδόν σε όλα η μέση τιμή είναι υψηλότερη από την μέση πανελλαδική όπως προκύπτει από τους πίνακες του παρατηρητηρίου καυσίμων.Μέσα σε μια εβδομάδα, δε, η αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης σε μέση τιμή και πανελλαδικό επίπεδο ήταν της τάξης των 5 λεπτών καθώς από τα 2,204 την Κυριακή 15 Μαΐου έφτασε τα 2,258 την Κυριακή 22 Μαΐου.

επίδομα βενζίνης: Καύσιμα: Τα νέα μέτρα
Την ίδια ώρα ανοιχτό διατηρεί η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση αλλά και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων (fuel pass) σε μια προσπάθεια να στηριχτούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μπροστά στις συνεχιζόμενες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης και του ντίζελ. Στο τραπέζι βρίσκεται, επίσης, τόσο η συνέχιση της επιδότησης για το πετρέλαιο κίνησης όσο και ένα ειδικό πακέτο μέτρων για τα νησιά.

«Κλειδί» για τις όποιες νέες παρεμβάσεις στον χώρο των καυσίμων θα αποτελέσει ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα καθώς για την ώρα ο χώρος αυτός έχει εξαντληθεί με τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα που ισχύουν σήμερα.

Στο πακέτο μέτρων που εξετάζεται περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η επιδότηση καυσίμων όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης και μετά τον Ιούνιο, η αύξηση της επιδότησης μέσω fuel pass στα 40-60 ευρώ (από 30-50 ευρώ που είναι σήμερα) και η διατήρησή του για το επόμενο τρίμηνο ενώ για τα νησιά αυτό που συζητείται είναι μια επιπλέον επιδότηση στα καύσιμα για το τρίμηνο του καλοκαιριού.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στα πρατήρια υγρών καυσίμων με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να ανακοινώνει ότι από τα 137 που ελέγχθηκαν για 64 έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και βρέθηκαν 17 παραβάσεις αθέμιτης κερδοφορίας με την παραβικότητα να είναι, δηλαδή, στο 26%.επίδομα βενζίνης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ