Νέο Power Pass και τον Αύγουστο. Οι δικαιούχοι

0
80

Από τα ξημερώματα, οι εκατομμύρια δικαιούχοι του Power Pass σπεύδουν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δουν το ποσό της εκκαθάρισης για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Τα ποσά αφορούν το εξάμηνο Δεκέμβριος 2021-Μάιος 2022, όμως το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωση-έκπληξη, γνωστοποίησε ότι όσα χρήματα περίσσεψαν θα μοιραστούν αναλογικά και για το ρεύμα του Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το επόμενο διάστημα, θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου, για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.

Αν δηλαδή χάσατε την προθεσμία και δεν κάνατε αίτηση, δεν θα μπορέσετε να πάρετε τα χρήματα ούτε για τον έναν μήνα. Επίσης, αν απορρίφθηκε η αίτησή σας, επίσης δεν θα συμπεριλαμβάνεστε στους δικαιούχους.

Για όσους, λοιπόν, εγκρίθηκε ήδη το επίδομα ρεύματος, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου. Το επιπλέον ποσό που θα προκύψει, θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν θα χρειαστεί η υποβολή νέας αίτησης στο σύστημα.

Αντίστοιχα, όταν φτάσει η ώρα της πληρωμής, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με email, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα, με τις ενημερώσεις να καταφθάνουν μαζικά.

Power Pass: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα το αν τελικά θα δοθούν τα ποσά ολόκληρα ή σε δόσεις. Στην ανακοίνωση, πάντως, αναφέρεται πως η πληρωμή ξεκίνησε Παρασκευή 15 Ιουλίου, σε 1,9 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα. Συνολικά, έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν να πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, εάν υπάρξουν αύριο προβλήματα στη διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών ρεύματος, τότε η πληρωμή πάει για την επόμενη εργάσιμη, δηλαδή τη Δευτέρα.

Δείτε εδώ πόσα χρήματα θα πάρετε για επίδομα ρεύματος
Τα ενημερωτικά email καλούν τους δικαιούχους να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr/powerpass προκειμένου να ενημερωθούν για την εκκαθάριση. Μπορούν επίσης να δουν αναλυτικά πώς υπολογίστηκαν τα χρήματα και πόσο ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet, στο πεδίο «Σύνοψη Εκκαθάρισης», εμφανίζεται το εκκαθαρισθέν ποσό που θα λάβετε στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Απάτες με το power pass: Η ανακοίνωση της ΔΕΗ
Την προσοχή των πελατών της για απόπειρες υποκλοπής των προσωπικών τους στοιχείων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων (phishing), εφιστά η ΔΕΗ, με αφορμή περιστατικά που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το power pass.

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι:

– Δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την πίστωση των ποσών των δικαιούχων του power pass,

– Δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες τα στοιχεία e-banking και το IBAN του λογαριασμού τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ