Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού δίχρωμου κέικ με κακάο, από το mamafagito.gr
Αφράτο, αρωματικό και νηστίσιμο!
Υλικά
5ΟΟ γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά σούπας κανέλα σε σκόνη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, στο κάδο του μίξερ εκτός από το αλεύρι και την κανέλα έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα (το μείγμα θα είναι λίγο σφιχτό μη σας ανησυχεί αυτό)
Χωρίζουμε τη ζύμη το 1/4 περίπου, βάζουμε την κανέλα και χτυπάμε στο μίξερ να ενσωματωθεί καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή ταψάκι.
Ρίχνουμε πρώτα το άσπρο μείγμα και από επάνω της κανέλας, με ένα κουτάλι κάνουμε σχήματα και ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μάς καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει επάνω του κολλημένη ζύμη το κέικ δεν είναι έτοιμο)
Τέλος μόλις γίνει το κέικ αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.
Καλή επιτυχία!