Ο θαυματουργός ελληνικός καφές

0
122

Επειδή ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας για τους περισσότερους, το mamafagito.gr θα μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά γύρω από τα οφέλη του ελληνικού καφέ ώστε να γίνει σύμμαχος και της δικής σας υγείας κι ευεξίας.

Ενυδάτωση χωρίς θερμίδες

Με το 99,9% του καφέ να αποτελεί το νερό, σίγουρα πρόκειται για μία συνήθεια που συμβάλλει στην ενυδάτωσή μας μέσα στη μέρα. Μάλιστα, με λιγότερες από 8 θερμίδες ανά φλιτζάνι, μπορούμε να απολαύσουμε περισσότερο καφέ χωρίς να φοβόμαστε ότι θα επηρεάσει το βάρος μας, ειδικά αν είμαστε από αυτούς που θέλουν να «απασχολούνται» με κάποιο ρόφημα τις ώρες που βρίσκονται σπίτι, ή τις ώρες που εργάζονται. Άλλωστε, οι θερμίδες στην περίπτωση αυτή να θυμάστε ότι προέρχονται από ό,τι προσθέσουμε στον καφέ, για παράδειγμα τη ζάχαρη ή το γάλα, και όχι από την καφεΐνη του.

Αντιοξειδωτικός σύμμαχος

Από 220 έως 370mg αντιοξειδωτικών έχουμε να κερδίσουμε εάν επιλέξουμε έναν μονό ή διπλό ελληνικό καφέ αντίστοιχα! Αυτόματα, με τα αντιοξειδωτικά του ο καφές εντάσσεται υπέρ της άμυνας του οργανισμού μας, ενώ οι πολυφαινόλες που περιέχει καταπολεμούν τις φλεγμονές. Ακόμη, έρευνες έχουν μελετήσει τη συμβολή τους στη ρύθμιση επιπέδων γλυκόζης στο αίμα αλλά και τη θετική τους επίδραση στην υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τόνωση κι ευεξία

Τι είναι πολύ ψηλά στη λίστα μας αυτές τις μέρες; Μα φυσικά η ψυχική μας υγεία. Και τι καλύτερο από ένα «φυσικό» booster; Πέρα από την εγρήγορση που θα μας προσφέρει η κατανάλωση του καφέ φαίνεται να προκαλεί θετική επίδραση στην ψυχική μας διάθεση. Μάλιστα, μελέτη που πραγματοποίησε το Harvard έδειξε πως γυναίκες που καταναλώνουν 4 ή και περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη.

*Tip: Φρόντισε η κατανάλωση καφεΐνης μέσα στη μέρα να μην ξεπερνάει τα 400mg, που αποτελεί τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων. Εάν το μεταφράσουμε σε φλιτζάνια ελληνικού καφέ, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 3 περίπου φλιτζάνια διπλού καφέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here