Ο Βουρλιώτης για τις πυρκαγιές – «Οι φωτιές καίνε την Ελλάδα που τηλε-λυπάται για την συμφορά»

0
245

Δύσκολες στιγμές βιώνει η χώρα. Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές συνεχίζουν να κατακαίουν ό,τι βρίσκουν στο διάβα τους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη από αέρος και γης για να περιορίσουν τα μέτωπα ωστόσο η πύρινη λαίλαπα μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Παρακολουθώντας την τραγωδία ο Νίκος Βουρλιώτης έκανε tweet και ξέσπασε. Ο frontman των Going Through έγραψε συγκεκριμένα:

«Κάπου, ανάμεσα στις καταστροφές, συναντιούνται η ατομική και η συλλογική μας ευθύνη Οι φωτιές καίνε την Ελλάδα που τηλε-λυπάται για την συμφορά. Οι φωτιές δεν είναι ένα μακάβριο θέαμα και δεν προκύπτουν μόνες τους. Καλώδια, αδιαφορία παραγόντων, αδιαφορία πολιτών, αμάθεια, ημιμάθεια, όλα μια σφιχτή αγκαλιά θανάτου για ανθρώπους, ζώα και περιουσίες. Ποιος φταίει; Όλοι μας. Οι Αρχές που δεν προλαμβάνουν κατάλληλα τις εστίες ανάφλεξης. Το Κράτος, διαχρονικά, που επενδύει σε έργα βιτρίνας. Όσοι “λάδωσαν” και όσοι “λαδώθηκαν” για να χτίσουν παράνομα, αυθαίρετα με “φως, νερό, τηλέφωνο”» και συνέχισε: «Όσοι εκλέχθηκαν και ορκίστηκαν να υπερασπίζονται νόμους και ζωές, αλλά δεν χαλάνε χατίρια ψηφοφόρων και αντί να καθαρίζουν τα ξερόχορτα και να στέλνουν το πρόστιμο στον αδιάφορο ιδιοκτήτη που τώρα κλαίει στις κάμερες, πλάι στον ευσυνείδητο πολίτη που χάνει την περιουσία του και το φυσικό του περιβάλλον εξαιτίας του αδιάφορου. Κάποτε πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή. Να ξυπνήσουμε. Να καταλάβουμε τι κάνουμε λάθος και να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε και κάνουμε τα πράγματα. Για να μην έρθει η μέρα που θα πούμε “Καληνύχτα Ελλάδα” και δεν θα ξημερώσει ελπίδα για κανέναν».

 

nassosblog.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ