Ολικό lockdown: Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

0
126

Δεν προχωράει ο εμβολιασμός στη χώρα μας παρά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τρίτη «αναμνηστική» δόση εμβολίου. Όσο όμως αλλάζει ο καιρός και πλησιάζουμε στο χειμώνα, τόσο θα αυξάνεται η μεταδοτικότητα του ιού στη χώρα μας.

Ήδη οι επιστήμονες μιλάνε για νέα έξαρση της πανδημίας τον επόμενο μήνα, με αύξηση των νοσηλειών και των κρουσμάτων.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση τονίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί για τρίτη συνεχή χρονιά ολικό lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας και τα όποια μέτρα εφαρμόζονται σε επιβαρυμένες περιοχές θα είναι τοπικού χαρακτήρα, όπως ακριβώς ισχύει εδώ και μήνες.

Συνεπώς, η πανδημία στη χώρα μας μπαίνει σε νέα ρότα χωρίς κωδικούς 13033 για σούπερ μάρκετ, καταστήματα, γιατρούς και προσωπική άσκηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στις αποφάσεις και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αποκλείοντας για ακόμη μία φορά την περίπτωση να ξανακλείσει η χώρα με lockdown και τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει λύσεις που αποδίδουν και να επαναφέρει την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό».

Εξετάζονται τα εξής μέτρα:
Να μεγαλώσουν οι αποστάσεις στους μεικτούς χώρους (από 1,5 μέτρο στα 2), περιορίζοντας έτσι την πληρότητα.
Να κάθονται λιγότερα άτομα στο τραπέζι (από 10 άτομα που ισχύει τώρα να πάμε ενδεχομένως στα 6).
Να κάνουν ένα παραπάνω rapid test οι εργαζόμενοι στην εστίαση, δηλαδή από 2 την εβδομάδα να πάμε στα 3.
Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί με αυστηρά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις εστίασης δεν έχουν κάποιον εργαζόμενο στην είσοδο για να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης των πελατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ