Περιποίηση άκρων στην καραντίνα

0
146

Όσο μένουμε σπίτι είναι η πιο τέλεια ευκαιρία να φροντίσουμε τον εαυτό μας, πιο πολύ από πριν που είχαμε αυξημένες υποχρεώσεις.

Σκασμένες φτέρνες: Τι μπορούμε να «σώσουμε» όσο μένουμε σπίτι.
Δεν είναι τόσο εύκολο ή γρήγορο να θεραπευτούν οι σκασμένες φτέρνες ή φτέρνες με ρωγμές. Ωστόσο η πρόληψη μπορεί να μας βοηθήσει να τις αποφύγουμε.

Δύο πολύ χρήσιμες συμβουλές είναι:

1. Απολέπιση, με ελαιόλαδo και ζάχαρη μετά το ντους

2. Ενυδάτωση, μετά το ντους και όσο είναι ακόμη βρεγμένες, απλώστε λίγη βαζελίνη χωρίς να τις σκουπίσετε και φορέστε μια βαμβακερή κάλτσα μέχρι την επόμενη μέρα.

Bonus tip: Αποφύγετε τη συχνή χρήση ράσπας, ιδιαίτερα αν αυτή είναι πολύ σκληρή!

Εργαλεία που θα χρειαστούμε για όμορφα άκρα
Τα πιο βασικά εργαλεία είναι: Νυχοκόπτης, μαλακή λίμα, buffer, πλούσια ενυδατική κρέμα ή αμυγδαλέλαιο και μία απλή βάση κερατίνης.

Σημαντικό! Μη χρησιμοποιείτε το πενσάκι για τα επωνύχια συχνά ή ακόμη καλύτερα μην το χρησιμοποιείτε καθόλου. Αφενός γιατί μπορεί να κάνετε πληγές, αφετέρου γιατί η μη σωστή χρήση μπορεί να σας δημιουργήσει παραπάνω επωνύχια.

Αντισηπτικά και απολυμαντικά: Τι κάνουν στα απαλά χέρια μας
Η καθημερινή και πολύ συχνή χρήση των αντισηπτικών αυτές τις μέρες αφυδατώνουν τόσο τα χέρια μας αλλά και τα νύχια μας. Τα κάνουν αδύναμα, λεπτά και εύθραυστα.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατεύσουμε, είναι να προσπαθήσουμε να φοράμε γάντια για κάθε δουλειά του σπιτιού, να τα ενυδατώνουμε αρκετές φορές μέσα στη μέρα- ειδικά όταν έρχονται σε επαφή με το νερό να καταναλώνουμε πλούσιες τροφές σε ψευδάργυρο, ασβέστιο και βιταμίνες A,E, και C, και όταν βρίσκουμε χρόνο μια φορά τη βδομάδα να τα βυθίζουμε σε ένα μπωλάκι ελαιόλαδο. Αυτό το τελευταίο, κάνει θαύματα!

Σχολαστική υγιεινή στα νύχια μας
Τα αποτελέσματα διάφορων μελετών για την υγιεινή των χεριών είναι πραγματικά σοκαριστικά. Μια απο τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων είναι τα χέρια μας. Οι παλάμες, τα δάχτυλα και τα νύχια.

Το μήκος των νυχιών παίζει σημαντικό ρόλο στην καθαριότητα των χεριών. Όσο πιο μακριά είναι τα νύχια μας, τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα. Άλλωστε τα νύχια σ ένα κανονικό μέγεθος είναι πιο κομψά από εκείνα που έχουν μεγάλο μήκος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ