Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος βενζίνης. Πως θα το πάρουν

0
29

Με την τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, η κυβέρνηση τώρα εξετάζει και μηχανισμό ελάφρυνσης ως αντίβαρο στις ανατιμήσεις. Επίδομα βενζίνης στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου.
Τα δυσοίωνα σενάρια για την βενζίνη θέλουν την τιμή να φτάνει έως και τα 2,5 ευρώ, επιτάσσοντας άμεσα μέτρα για όσο διάστημα διαρκεί το κύμα ακρίβειας. Όπως και με το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα 2022, εξετάζεται μηχανισμός ελάφρυνσης κυρίως για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα σενάρια που διαρρέουν, αναμένεται να υπάρξει παρέμβαση για την επιδότηση καυσίμων που θα έχει και σε αυτή την περίπτωση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ούτως ώστε να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι. Ωστόσο, δεν θα είναι με τη μορφή εφάπαξ ποσού που θα καταβληθεί, αλλά το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται είναι η επιστροφή φόρου από τα καύσιμα. Θα επιστρέφεται δηλαδή ένα μέρος των χρημάτων -υς πλεονάζοντες φόρους.

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το συνολικό πακέτο μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Σήμερα και αύριο, το οικονομικό επιτέλειο και το Μαξίμου οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις -ν πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, πιθανότατα, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και πρόσθεσε πως, εφόσον χρειαστεί, θα υπάρξει επέκταση μέτρων και το επόμενο εξάμηνο.

Εξάλλου, το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου στα καύσιμα είχε αποκλείσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, -ν προηγούμενο μήνα. Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα βενζίνης
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα δοθεί σε πολίτες που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται εντός της εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ