Πως θα μπαίνουν στα καταστήματα οι ανήλικοι. Τι ισχύει με τα self test

0
141

Είδηση έβγαλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για το πως θα μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και στα καταστήματα λιανικής τα παιδιά. Υποχρεωτικά με self test σε καταστήματα και εξωτερικούς χώρους εστίασης.

Όπως είναι γνωστό ήδη, τα παιδιά έως 12 ετών εισέρχονται σε αμιγείς χώρους εστίασης με self test. Για παιδιά άνω των 12 ετών υποχρεούνται να κάνουν rapid test. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ήταν το πως θα επηρεαστούν τα παιδιά από το Σάββατο τόσο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης όσο και για καταστήματα λιανικής.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε πως τόσο σε καταστήματα λιανικής όσο και σε εξωτερικούς χώρους εστίασης θα χρειάζονται self test. Στην ουσία αυτό που αλλάζει είναι ότι για ανεμβολίαστους ανηλικούς, όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους εστίασης και τα καταστήματα λιανικής θα χρειάζονται self test.

Η αποκάλυψη του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη θα αποτυπωθεί και στην σημερινή ΚΥΑ που θα οριστικοποιεί τα μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

Συνεπώς, παραδείγματος χάριν, εάν μία οικογένεια με δύο ανήλικα 10 και 13 ετών, πάει σε μία ταβέρνα για φαγητό θα πρέπει να διαθέτουν οι γονείς δύο πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα παιδιά χρειάζονται, ένα self test για το ανήλικο 10 ετών και ένα rapid test για το παιδί 13 ετών.

Από το Σάββατο και την έναρξη των νέων μέτρων, η ίδια τετραμελής οικογένεια που θα πιει έναν καφέ σε εξωτερικό χώρο θα χρειαστεί δύο πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους γονείς και δύο self test για τους δύο ανήλικους 10 και 13 ετών.

Τι αλλάζει από το Σάββατο
Από το πρωί του Σαββάτου, χιλιάδες θα είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι θα βγουν για ελέγχους σε όλη τη χώρα, με τα πρόστιμα να είναι «τσουχτερά» για τους παραβάτες, είτε είναι πελάτες, είτε καταστηματάρχες.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από αύριο Σάββατο 6/11, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πλέον υποχρεώνονται σε δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) θα γίνεται σε:

δημόσιες υπηρεσίες
τράπεζες
εστίαση
λιανεμπόριο
εμπορικά κέντρα
κομμωτήρια

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος για ανεμβολίαστους μόνο σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Εξάλλου, (και) η Ιερά Σύνοδος απηύθυνε σύσταση για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως του εμβολιασμού αλλά και της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους.

Η αναλυτική εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει με ΚΥΑ, που αναμένεται εντός των επόμενων ωρών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ