Πως θα πάρετε τα δωρεάν self test. Ποια είναι η διαδικασία και οι ημερομηνίες

0
185

Σε ανακοινώσεις νέων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει και των γιορτών προέβη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, πέραν της έμμεσης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα διανεμηθούν δωρεάν self test τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τα self test θα διατεθούν δωρεάν σε όλους τους πολίτες σε δύο δόσεις:

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο θα δοθεί από τις 6 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου και το δεύτερο θα δοθεί από τις 3 Ιανουαρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου.

«Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. «Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών.  Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας, ενώ έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πώς θα διατεθούν τα self test
Τα self test θα διανέμονται δωρεάν μέσω των φαρμακείων, με το ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη.

“Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας, ενώ έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι σχετικές ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων θα γίνουν αύριο, Tετάρτη 01/12, από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ