Που αλλού έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι, εκτός από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και εκκλησίες

0
184

Τα νέα μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από το Σάββατο και γίνονται υποχρεωτικά rapid test για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και κομμωτήρια.

Αυτά που ξέραμε μέχρι χτες ήταν ότι σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και εκκλησίες που θα έχουν ελεύθερη είσοδο. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτοί οι χώροι που δεν χρειάζονται rapid test οι ανεμβολίαστοι. Μπορούν να εισέρχονται σε συνεργεία και σε ξενοδοχεία.

Οι ανεμβολίαστοι συνεπώς δεν μπορούν να πάνε να πιουν ένα καφέ σε ένα εξωτερικό χώρο καφετέριας ωστόσο, μπορούν να πάνε διακοπές και να μείνουν σε ξενοδοχείο κανονικά.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν
Ειδικότερα, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους είτε στο Δημόσιο, είτε στον Ιδιωτικό Τομέα, με δύο εργαστηριακά τεστ (rapid test ή PCR) την εβδομάδα με δικό τους κόστος.

Επίσης, θα είναι πλέον αναγκαίο αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, μεικτούς χώρους εστίασης (εξωτερικοί χώροι).

Εξαιρείται μόνο η πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι), φαρμακεία, εκκλησίες.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας απηύθυνε την Τρίτη σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ