Πρόταση για self test σε εμβολιασμένους και έλεγχοι rapid test στα διόδια

0
230

Ο Σαρηγιάννης μετά την πρότασή του για αρνητικό rapid test στα διόδια για μετακίνηση εκτός νομού, τώρα προτείνει υποχρεωτικό self test και σε εμβολιασμένους εργαζόμενους.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη Ελλάδα προβληματίζει τους επιστήμονες που ψάχνουν τρόπους για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1 πρότεινε την άμεσα αύξηση των τεστ ,προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά, καλώντας την Πολιτεία να θεσπίσει την υποχρεωτική διενέργεια ενός self test την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως με το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

Αφορμή για την πρόταση του στάθηκε η διαπίστωση και οι εμβολιασμένοι μπορεί να κολλήσουν τον ιό αλλά να μην εκδηλώσουν συμπτώματα και έτσι να αποτελέσουν εστία διασποράς.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα 10% με 12% πιθανότητα να κολλήσει ο εμβολιασμένος και στη συνέχεια να επιμολύνει. Και το πιθανότερο είναι να μην έχει καθόλου συμπτώματα. Πέρα από το ότι πρέπει να παίρνουμε μέτρα προστασίας και αποστάσεις χρειάζεται να αυξήσουμε τα τεστ. Θέλω να κάνω στην Πολιτεία. Προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά πρέπει να διπλασιάσουμε τα τεστ που γίνονται. Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα με το να γίνει υποχρεωτικό ένα self test την εβδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους εμβολιασμένους ή όχι» είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ