Σχολεία-Lockdown: Οι περιοχές όπου δεν θα λειτουργούν από αύριο

0
137

Σχολεία – Lockdown: Στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πολλές περιοχές της χώρας – Αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων
Νέα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ νέες περιοχές εντάσσονται στις πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), όπου δεν θα λειτουργούν διά ζώσης τα σχολεία όλων των βαθμίδων, εκτός αυτών της Ειδικής Αγωγής που θα λειτουργούν κανονικά.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6.00 το πρωί αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, και θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.

Οι περιοχές που εντάσσονται στις πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι οι εξής:

Αττική

Αχαΐα

Αρκαδία

Θεσσαλονίκη

Λάρισα (από το Σάββατο)

Λευκάδα εκτός Μεγανησίου

Φθιώτιδα

Αργολίδα

Κορινθία

Θεσπρωτία

Άρτα

Σάμος

Βοιωτία

Χίος

Αιτωλοακαρνανία

Ρόδος

Ηράκλειο

Εύβοια εκτός Σκύρου

Δήμος Καλυμνίων

Στο κόκκινο όλη η χώρα
Την ίδια ώρα, όλη η χώρα εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), γεγονός που σημαίνει ότι αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας
Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

13033: Αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης
Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αλλαγές σε συγκεκριμένους κωδικούς που στέλνουμε με sms στο 13033, η ισχύς των οποίων αναμένεται να έχει εφαρμογή από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, 4 Μαρτίου, στην Αττική.

Συγκεκριμένα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου στις 6 το πρωί έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα εξής:

Κωδικός 2: Θα χρησιμοποιείται για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης εντός του δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Κωδικός 3: Η ίδια χιλιομετρική απόσταση θα ισχύει και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες.

Κωδικός 4: Για τον κωδικό που χρησιμοποιείται για παροχή βοήθειας σε άλλο άτομο τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από αύριο περισσότερες πληροφορίες και έγγραφα για το συγκεκριμένο λόγο της μετάβασης.

Κωδικός 6: Θα χρησιμοποιείται για μετακίνηση που θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και όχι με οποιοδήποτε όχημα, ενώ δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here