Σχολεία: Πότε θα κάνουν rapid test οι μαθητές

0
102

Λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν φέτος. «Το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Πέρσι», είπε, «κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα».

Για την περίπτωση κρούσματος στη σχολική αίθουσα, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».

«Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη» ξεκαθάρισε υπουργός Παιδείας και υπενθύμισε ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους δαπάνη.

Για τα πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι «θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο».

«Η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης» τόνισε και πρόσθεσε πως «για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ