Σχολεία: Τι θα γίνει με μείωση ύλης και τράπεζα θεμάτων

0
35
exetaseis

Το υπουργείο Παιδείας δεν συζητάει καμία μείωση ύλης για Α’ και Β’ Λυκείου .

Τα θέματα στο αποθετήριο θεμάτων  παραμένουν λίγα σε αριθμό. Έχει ξεκινήσει να ενισχύεται η θεματολογία με σταδιακή ανάρτηση θεμάτων σχεδόν καθημερινά. Ωστόσο, παραμένουν μαθήματα στα οποία δεν έχει αναρτηθεί ακόμα κανένα θέμα. Φέτος αναμένεται μια «light» εκδροχή της Τράπεζας Θεμάτων κι αυτό γιατί ο βαθμός των προαγωγικών εξετάσεων δεν προσμετρείται στο απολυτήριο και δεν έχει καμία επίπτωση στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Πρόκειται για μία εσωτερική διαδικασία, εντός του σχολείου, η οποία παρόλα αυτά επιβαρύνει τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς, καθώς για δύο χρόνια απείχαν από κάθε εξεταστική διαδικασία.

Τα θέματα της Τράπεζας θεμάτων είναι απαιτητικά και παράλληλα χιλιάδες σχολεία έχουν χάσει πολλές διδακτικές ώρες λόγω πανδημίας. Η εκπαιδευτική διαδικασία, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία φέτος ήταν ανοιχτά, δεν έχει ομαλοποιηθεί, γι’ αυτό το λόγο υπάρχει έντονη κριτική για την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων από εκπαιδευτικούς και γονείς.

Όσο για την Γ’ Λυκείου, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας εκφράζει την αντίθεσή του σε μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, οι πιέσεις γονέων και εκπαιδευτικών είναι πολύ έντονες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ