Στο τραπέζι αλλαγές στα μέτρα στα σχολεία

0
180

Tο μέλος της επιτροπής, Μάριος Λαζανάς μίλησε για τα κρούσματα σε παιδιά που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του γνωστού λοιμωξιολόγου αναμένεται να συζητηθεί αναθεώρηση του μέτρου 50+1.

Για τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία, ο κ. Λαζανάς τόνισε ότι είναι υπό σκέψη και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Ανέφερε συγκεκριμένα το μέτρο «50+1» δηλαδή το κλείσιμο τμήματος μόνο εάν μολυνθούν με κορωνοϊό πάνω από τους μισούς μαθητές, λέγοντας ότι μπορεί να αναθεωρηθεί.

Τα κρούσματα στα σχολεία όλης της χώρας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, γεγονός που αναμένεται να κλείσουν πολλά τμήματα μέσα στη σχολική χρονιά, κάτι όμως που απεύχεται το υπουργείο Παιδείας και η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το κράτος, τόνισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας πριν από λίγη ώρα στον ΑΝΤ1. Διευκρίνισε πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης.

Όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς, επεσήμανε η κ. Κεραμέως.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς στα Πανεπιστήμια, είπε ότι στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους καθηγητές ανέρχεται σε 91%.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ