Τα sos στη συγκατοίκηση με τον/την σύντροφό σου για να μη το μετανιώσεις

0
178

Η συγκατοίκηση με τον/την σύντροφό σου ή συμβίωση είναι σημαντική και για τους δύο. Στις μέρες μας, θεωρείται απόλυτα φυσιολογική και σωστή μια τέτοια απόφαση για ένα ζευγάρι.

Ωστόσο, αρκετές σχέσεις οδεύουν προς την καταστροφή σε μια συγκατοίκηση, καθώς προκύπτουν προβλήματα και καταστάσεις τις οποίες κανείς πιο πριν δεν μπορούσε να φανταστεί.

Συμβίωση σημαίνει πως θα περνάς περισσότερο χρόνο μαζί με τον/την σύντροφό σου. Και αυτός φυσικά είναι και ο λόγος που θα πάρεις μια τέτοια απόφαση.

Τι συμβαίνει όμως στην πορεία και ο ενθουσιασμός του να μείνεις μαζί με τον/την σύντροφό σου καταλήγει σε εφιάλτη;

Αν  έχεις στο μυαλό σου να προτείνεις στην κοπέλα σου ή στο αγόρι σου να συζήσετε, γιατί πιστεύεις πως μπορεί να μειωθούν η γκρίνια, η ζήλια ή οι διαφορετικές σας κοσμοθεωρίες, τότε θα σου συνιστούσα να το ξανασκεφτείς.

Αν, ωστόσο, νιώθεις σιγουριά για το ότι θες να μοιραστείς περισσότερες στιγμές με τον/την σύντροφό σου και να ενώσετε την καθημερινότητα σας τότε, καλό θα ήταν να δώσεις προσοχή στα παρακάτω.

1.Χρήματα

Ένα πρόβλημα το οποίο διαλύει αρκετές σχέσεις είναι η διαχείριση των οικονομικών. Ο καθένας είχε συνηθίσει να ξοδεύει τον μισθό του σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες.Όταν όμως καλείσαι να συνυπολογίζεις και ένα ακόμη άτομο και τις κοινές σας υποχρεώσεις τότε τα πράγματα αλλάζουν.Μπορεί ο ένας να είναι πιο σπάταλος, ενώ ο άλλος να υπολογίζει περισσότερο τι και πως το ξοδεύει.Καλό θα ήταν εξ’ αρχής να ξεκαθαρίσετε πως θα πληρώνετε τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις του σπιτιού.Θα είναι μισά-μισά, ανάλογα με τον μισθό του καθενός ή θα έχετε κοινό ταμείο;

2.Καθαριότητα

Το νοικοκυριό δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της γυναίκας. Δε ζούμε σε μια εποχή, όπου εκείνη μένει στο σπίτι και ο άνδρας δουλεύει για να παρέχει στην οικογένειά του τα προς το ζην.Την ίδια κούραση που θα έχετε και οι δύο, οπότε θα ήταν συνετό να χωρίσετε τις δουλειές του σπιτιού. Δεν πρέπει να το δεις ως κάτι καταναγκαστικό. Αντιθέτως, η συγκατοίκηση πρέπει να είναι μια υγιής κατάσταση και για τις δύο πλευρές.Όσο δεν αρέσει σε σένα να σκουπίζεις και να σιδερώνεις, άλλο τόσο δεν αρέσει και στον/στην σύντροφό σου. Μπορεί να είναι στη φύση της γυναίκας να είναι πιο συνεπής σε τέτοιου είδους υποχρεώσεις, ωστόσο δεν πετάει και τη σκούφια της για φασίνα και για να περνάει τη μισή της μέρα στην κουζίνα.Καλό θα ήταν λοιπόν, να χωρίζετε τις δουλειές και να ξεκουράζει ο ένας τον άλλον όποτε μπορείτε.

3.Χώρος και χρόνος

Το ότι μένετε μαζί δε σημαίνει πως πρέπει να είστε συνεχώς στο ίδιο δωμάτιο.Πρέπει να περνάτε χρόνο χωριστά και να έχετε και προσωπική ζωή, ώστε να ασχολείστε με τα πράγματα τα οποία σας ενδιαφέρουν.Μπορεί να σέβεσαι τον τρόπο διασκέδασης ή χαλάρωσης του/της συντρόφου σου, όμως χρειάζεται να μην περιθωριοποιήσεις τα δικά σου θέλω.Μπορείτε να βγαίνετε με τους φίλους σας και να βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά σε διαφορετικά δωμάτια.Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε και κοινούς τρόπους διασκέδασης, γιατί διαφορετικά θα καταλήξετε απλοί συγκάτοικοι και όχι σύντροφοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here