Θα επιτραπούν φέτος τα καρναβάλια; Τι δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης

0
26

Η διεξαγωγή των καρναβαλιών θα είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Τα καρναβάλια και ο τρόπος διεξαγωγής τους αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, πάντως, σημείωσε ενόψει των καρναβαλιών που ξεκινούν σε ολόκληρη τη χώρα στο τέλος Φεβρουαρίου ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις προκαλούν ανησυχία.

Ωστόσο ο Θάνος Πλεύρης τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το σχέδιο κατάργησης των μέτρων προβλέπεται πως θα είναι μορφής δύο ταχυτήτων.

Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε κανένα περιορισμό εντούτοις θα οφείλουν να φορούν μάσκα. Σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους με αυτό να αφορά ιδιαιτέρως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία και πλήττονται περισσότερο από τον κορονοιό. Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί δεν θα έχουν να κάνουν με την ηλικία αφού το βασικό κριτήριο θα είναι το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Παράλληλα, το σχέδιο συνεπάγεται και αλλαγές όσον αφορά την διενέργεια τεστ και την ανακοίνωση των κρουσμάτων κορονοιού αφού σταδιακά θα υπάρξει μείωση του αριθμού των τεστ που θα γίνονται καθημερινά ενώ σημειώνεται πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά στα σχολεία.

Ο Θάνος Πλευρής αναφέρθηκε και στους περίπου 300.000 πολίτες που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχoυν κάνει τρίτη δόση σημειώνοντας ότι στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην ερασία.

Όσον αφορά τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και βρίσκονται σε αναστολή, ο υπουργός Υγείας είπε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση είτε για το αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε για το αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και άρα όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ