Θλίψη: Νεκρός γνωστός επιχειρηματίας

0
141

Πεθάνε σε ηλικία 75 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο o επιχειρηματίας Θεόδωρος Χαραγκιώνης. Ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στο εγχώριο real estate και δημιουργός του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

Γεννήθηκε στην Καστέλα του Πειραιά το 1948, φοίτησε στη Ράλλειο και στη συνέχεια, στην πρότυπο Ιωνίδειο Σχολή. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η μετεκπαίδευσή του στο Harvard αφορούσε την πολεοδομία και στο Stanford την διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι ο δημιουργός των πρώτων εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα, για ορισμένα από τα οποία του έχουν απονεμηθεί και διεθνή βραβεία.

b245945b33d22ca809cb895a53da0ad0_L

Ο Όμιλος Χαραγκιώνη ειδικευόταν στην ανάπτυξη και στην μακροχρόνια εκμετάλλευση ακινήτων επαγγελματικής φύσης στο κέντρο των πιο σημαντικών ελληνικών πόλεων, στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας και στην εγκαθίδρυση και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων.

Οι διακρίσεις στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ήταν πολλές και σημαντικές, μεταξύ αυτών και η θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής του International Council of Shopping Centers που κάθε χρόνο απονέμει βραβεία στα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων (ΣΕΑΑΚ).

Επιπλέον, ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης ήταν και ένας από τους πιο θερμούς φίλους του αυτοκινήτου και της κουλτούρας της Αυτοκίνησης γενικότερα. Όποτε έβρισκε κάποιο ελεύθερο χρόνο, έπαιρνε μέρος και στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου, ως «Τάλμποτ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ