Τι δήλωσε ο Χαρδαλιάς για την παραίτησή του

0
88

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα.

«Η εικόνα σε όλα τα μέτωπα είναι πολύ καλύτερη σήμερα. Γορτυνία Αρκαδίας έχουμε ύφεση. Είχαμε μια αναζωπύρωση στο Καπελίτσι. Όλα πάνε καλά και θα αντιμετωπιστεί.

Η κατάσταση στην Εύβοια, όλα τα μέτωπα είναι σε ύφεση. Κρατάμε ισχυρές τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Εκεί που η εναέρια προσβολή είναι και σήμερα πολύ δύσκολη λόγω της μηδενικής ορατότητας. Οριοθετημένη η πυρκαγιά στη Δυτική Μάνη. Δυστυχώς χθες χάσαμε ένα μαχητή, χειριστή μηχανήματος. Η σκέψη μας με την οικογένειά του. Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή. Είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις.

Έχει γίνει πολύ συζήτηση για το ότι δεν απαντάω. Έχω επιλέξει όταν έχουμε κρίση να διαχειριστούμε ότι την ώρα της μάχης κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Έχουμε ακόμα ανοιχτά μέτωπα».

«Η παραίτησή μου είναι ψηλά στο συρτάρι του πρωθυπουργού»

«Δεν ξέρω αν υπάρχει σχέδιο εμπρησμού. Μένει να φανεί σε επίπεδο ανακριτικό. Όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, οι παραιτήσεις τους είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού, η δική μου είναι πάνω – πάνω και το ξέρω από την πρώτη στιγμή. Γιατί καλούμε κάθε μέρα να πάρω δύσκολες αποφάσεις, στο πεδίο, στα κέντρα επιχειρήσεων που αφορούν την ανθρώπινη ζωή.

Παραμένω κρατικός λειτουργός, άνθρωπος καθήκοντος. Δεν είναι ζητήματα μικροκομματικά, χρειάζεται συνεργασία. Είναι πατριωτικό καθήκον. Λυπάμαι αλλά αν πραγματικά υπήρχε ενδιαφέρον από τις 7 Ιουλίου που έχουμε στείλει επιστολές στους προέδρους για ορισμό εκπροσώπων στη διακομματική για την πολιτική προστασία, θα είχαν ορίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι χθες δεν είχε ορίσει.

Κάθε σπίτι που χάνεται, για όλους εμάς είναι μια τραγωδία, είναι μια μαχαιριά στην καρδιά. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δόθηκε μια τεράστια μάχη. Άυπνη μείναμε εκεί, καθοδηγώντας την πυροσβεστική, την αστυνομία. Την ώρα της μάχης κάποιοι πυροβολούν τους μαχητές. Σ’ αυτή τη μάχη οι απώλειες είναι από την πλευρά των μαχητών και όχι των πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ