Τι θα ανακοινωθεί σήμερα για εστίαση και μετακινήσεις

0
143

Η μάσκα μένει για όλους, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μια σειρά από άρση μέτρων για τους εμβολιασμένους στις κόκκινες περιοχές, ενώ εστίαση, μπαρ και καφετέριες φαίνεται ότι θα δουλεύουν και με όρθιους πελάτες. Στις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει μόνο για τους ανεμβολίαστους. Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, όμως το μεγάλο στοίχημα είναι ο έλεγχος των μέτρων. Θεωρείται βέβαιο ότι το «μπαλάκι» θα πέσει στην εστίαση σε μεγάλο βαθμό, ενώ για την απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο για ανεμβολίαστους, μένει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει.

Για τη μετακίνηση εκτός νομού, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερη για όλους με το ΙΧ, ενώ για τα ΚΤΕΛ και τα τρένα χρειάζονται τεστ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρξουν αλλαγές. Ορισμένοι επιστήμονες έχουν ζητήσει πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους στη μετακίνηση εκτός νομού, όμως ακόμη και να ληφθούν είναι άγνωστο ποιος μπορεί να επιτηρήσει την εφαρμογή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «μοντέλο» που προκρίνεται είναι οι εμβολιασμένοι να μπορούν να διασκεδάζουν και όρθιοι στα νυχτερινά μαγαζιά και να απολαμβάνουν τη μουσική τους, παντού. Δηλαδή ακόμη και στις κόκκινες περιοχές που είναι σε καθεστώς lockdown. Οπότε τα μαγαζιά εστίασης θα μπορούν να μένουν ανοιχτά. Τώρα μένει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνεται αν οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά εστίασης είναι ανεμβολίαστοι… Επίσης, δε θα απαιτούνται rapid test σε καμιά δραστηριότητα, ενώ δε θα μπαίνει «φρένο» στη μετακίνηση (ούτε το βράδυ με απαγόρευση κυκλοφορίας) στις περιοχές όπου υπάρχουν περιορισμοί λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ