Τι θα γίνει με τα παιδιά έως 12 ετών και τα self test για τα μαγαζιά

0
151

«Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων έχουμε σήμερα, έχουμε πάρα πολύ μεγάλη διασπορά κρουσμάτων», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απευθύνοντας έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά στις έγκυες. Υπογράμμισε δε, πως δεν υπάρχει κανείς διασωληνωμένος σε ράντζο.

Ανέφερε ότι στην 3η ΥΠΕ, «σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με την πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι».

Στην 4η ΥΠΕ, «νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι».

Στην 5η ΥΠΕ, «το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι».

Τα τεστ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών

Η Μίνα Γκάγκα ρωτήθηκε τι θα γίνει με τα παιδιά κάτω των 12 ετών και τα self test που θα πρέπει να κάνουν για να μπαίνουν σε καταστήματα. Της ζητήθηκε να εξηγήσει ποιος θα τα πληρώνει κι αν η κυβέρνηση έχει προβλέψει κάτι σχετικά μ’ αυτό, καθώς τα νέα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ από το Σάββατο. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αν και τόνισε ότι στην κυβέρνηση ασχολούνται μ’ αυτό το ζήτημα και άμεσα θα υπάρξουν διευκρινίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ