Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου- Ιδανικό για όλες τις περιστάσεις

0
202

Αυτή η συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα και τρούφα είναι η ανάμνηση των περοσσότερων από εμάς, ως το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό.

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα
15 κοφτές κ.σ. άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας
10 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
1 σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. τρούφα

Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση με γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί, σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη μόλις ζεσταθεί το γάλα και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
Ρίχνουμε στην κούπα με το γάλα το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Μόλις το γάλα ζεσταθεί καλά το αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου.
Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε πάλι την κατσαρόλα στην εστία. Σε λίγο χρόνο και με συνεχές ανακάτεμα το μίγμα μας θα πήξει και θα είναι έτοιμο.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και λεία η κρέμα σοκολάτας.
Σε ένα στρογγυλό ταψί τοποθετούμε μία στρώση από τα μπισκότα πτι μπερ και από πάνω, σιγά σιγά και με προσοχή, ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας.
Περιμένουμε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και τοποθετούμε προσεκτικά άλλη μια στρώση μπισκότα από πάνω.
Μετά ολοκληρώνουμε το μπισκοτογλυκό με την κρέμα βανίλιας και στο τέλος πασπαλίζουμε από πάνω του την τρούφα. Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί ή ότι άλλο μας αρέσει.
Μόλις το μπισκοτογλυκό έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το τοποθετούμε στο ψυγείο για το βράδυ και αναμένουμε υπομονετικά το επόμενο πρωί.
Το πιο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο προς απόλαυση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ