Το πιο εύκολο μπανόφι – Έτοιμο μέσα σε 10′

0
17

Υλικά για τη βάση
250 γρ. ‏μπισκότα της αρεσκείας σας

100 γρ. ‏βούτυρο

Υλικά για την κρέμα
3 ώριμες μπανάνες

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)

1 κουταλιά σούπας κακάο

300 ml κρέμα γάλακτος

Ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει.
Θρυμματίζετε τα μπισκότα.
Ενώνετε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύετε πολύ καλά.
Βουτυρώνετε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών.
Αδειάζετε τη βάση του μπισκότου.
Στρώνετε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι.
Παγώνετε τη βάση στο ψυγείο.
Αδειάζετε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα.
Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος.
Αποσύρετε από τη φωτιά και κοσκινίζετε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει.
Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
Τις στρώνετε στη βάση μπισκότου και περιχύνετε με το ζαχαρούχο.
Παγώνετε το μπανόφι κι όταν πρόκειται να το σερβίρετε το γαρνίρετε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here