«Βόμβα» Μιχαηλίδου: Έρχονται απολύσεις για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν

0
287
Μετά το πέρας της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών όσοι οι εργαζόμενοι εξακολουθούθούν να μην κάνουν το εμβόλιο θα απολυθούν ξεκαθάρισε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Βόμβα» από την υφυπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία στον απόηχο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αποκάλυψε ότι όσοι εργαζόμενοι σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων εξακολουθήσουν να αρνούνται να εμβολιαστούν εφόσον επιστρέψουν από την υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών που θα τους χορηγείται από τις 16 Αυγούστου και μετά, θα απολύονται!

«Ο σχεδιασμός είναι ότι όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 Αυγούστου ο εργαζόμενος στην δομή δεν έχει εμβολιαστεί τότε δεν μπορεί να προσέρχεται στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Ο εργοδότης έχει ευθύνη να μην επιτρέπει στον εργαζόμενο να εισέρχεται και να παρέχει υπηρεσίες στις δομές. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τον μισθό του» είπε και σημείωσε πως στη θέση του εργαζόμενου θα μπορεί να γίνει πρόσληψη ενός άλλου εμβολιασμένου. Αυτό θα κάνει όπως είπε το δημόσιο στις δομές που διαχειρίζεται με γρήγορες διαδικασίες προσλήψεων εντός ενός μήνα.

Όπως αποκάλυψε πάντως «η άδεια ανευ αποδοχών όσων δεν εμβολιαστούν θα έχει ένα ταβάνι, για παράδειγμα ενός μήνα όπως είπε (αν και ακόμη δεν έχει καθοριστεί), και μετά ο εργοδότης θα μπορεί να πει ότι ο εργαζόμενος εφόσον εξακολουθεί να μην έχει κάνει το εμβόλιο ότι δεν είναι ικανός να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του και να προστατεύσει τους ηλικιωμένους και άρα μετά να μπορεί να απολυθεί».

Το ίδιο θα συμβαίνει και στις αντίστοιχες δομές του δημοσίου.  «Δεν γίνεται μετά από ένα διάστημα να συνεχίσει να κρατά τη θέση του γιατί το κράτος θεωρεί ότι είναι ακατάλληλος για να φροντίσει ηλικιωμένους και άρα να διακόψει τη σχέση εργασίας», είπε.

Διευκρίνησε πάντως ότι θα συσταθεί μια ιατρική επιτροπή η οποία θα δίνει γνωματεύσεις σε όσους δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο αποκλειστικά για λόγους υγείας.

Πάντως εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν θα υπάρξουν αρκετοί εργαζόμενοι που θα φτάσουν στην απόλυση γιατί όπως είπε «η πλειοψηφία στις δομές έχει βάλει πλάτη».

Για τους ηλικιωμένους που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνονται δεκτοί πλέον ούτε στις ιδιωτικές ούτε στις δημόσιες δομές ηλικιωμένων.

Τέλος, η ίδια στον απόηχο των συρροών κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε κατασκηνώσεις ανά την επικράτεια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ