Υπέροχη τούρτα γενεθλίων με το κέικ που μας περίσσεψε! Μια εύκολη συνταγή που θα τους καταπλήξει όλους!
ΥΛΙΚΑ
1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες
1/2 φλ. κονιάκ
Για την κρέμα βανίλια
2 lt φρέσκο γάλα
1 φλ. ζάχαρη
8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
2 βανιλίνες
2½ φλ. τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τη βανίλια .
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.
Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση σε ένα ταψάκι.
Ραντίζουμε με το κονιάκ.
Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.
Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.
Διακοσμούμε με ότι άλλο μας αρέσει.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Καλή επιτυχία!