Υποχρεωτικός εμβολιασμός με κριτήριο την ηλικία;

0
53

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι το μέσο που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με νέες κατηγορίες εργαζομένων, αλλά και ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπουν ηλικιακά όρια.

Με τους εμβολιασμούς να κινούνται εκτός στόχων και το τείχος ανοσίας να είναι μακριά νέα σενάρια πέφτουν διαρκώς στο τραπέζι για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN παραμένει στο τραπέζι το σενάριο για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ επανέρχεται η συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν και φωνές που τονίζουν ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνουν υποχρεωτικοί και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Πάντα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση των εμβολιασμών στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε κρίσιμες υπηρεσίες για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους, όπως για παράδειγμα στον ΔΕΔΔΗΕ, ή και σε υπηρεσίες που οι υπάλληλοι έρχονται σε επαφή με τους πολίτες (π.χ. ΕΦΚΑ).

Οι αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα στο Σεπτέμβριο για δύο λόγους. Καταρχήν η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί τη νέα πραγματικότητα στα νοσοκομεία, καθώς θα αφήσει εκτός χιλιάδες εργαζόμενους που δεν έκαναν το εμβόλιο. Δεύτερο θα περιμένει να δει αν τα μέτρα της από 13 Σεπτεμβρίου θα έχουν αποτέλεσμα.

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπερα δεν αποκλείεται να αλλάξει η στρατηγική για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Να φύγουμε από τη λογική των επαγγελματικών ομάδων και να επικεντρώσει η κυβέρνηση στις ηλικίες, για παράδειγμα στα άτομα άνω των 50 ετών που είναι οικονομικά ενεργά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ