Αλλιώτικος μουσακάς

0
504

Το mamafagito.gr σας προτείνει μία πιο υγιεινή εκδοχή του μουσακά,χωρίς κιμά και τον μπελά της μπεσαμέλ!
Θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του!

Υλικά
2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 κιλό πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε μακρόστενες φέτες. Τις αλατίζετε και με πινέλο τις αλείφετε με λάδι. Τις αραδιάζετε σε ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και κατόπιν το σκόρδο. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το ντοματάκι κονκασέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα και τον μαϊντανό.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα δύο είδη τυριών. Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζετε μια στρώση ψημένες μελιτζάνες και από πάνω τη μισή ποσότητα της σάλτσας. Πασπαλίζετε με το 1/3 του μίγματος των τυριών, σκεπάζετε με μελιτζάνες, την υπόλοιπη σάλτσα, το 1/3 τυριών και τελειώνετε με τις υπόλοιπες ψημένες μελιτζάνες.
Ανακατεύετε τα αυγά με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνετε το φαγητό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 40 λεπτά.
Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ