Αλμυρά μπισκοτάκια με τυρί

0
332

Aλμυρά μπισκοτάκια, που ετοιμάζονται στη στιγμή και μπορείτε να τα συνοδεύσετε τόσο με αλμυρές, όσο και με γλυκές γεύσεις.

ΥΛΙΚΑ για 20 περίπου μπισκοτάκια

160γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλο κρόκο αυγού
100γρ τριμμένο ημίσκληρο τυρί της επιλογής σας
½ κουτ. του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
½ κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά
λίγο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι (Αν το τυρί είναι πολύ αλμυρό δε βάζουμε καθόλου αλάτι)

Για την επιφάνεια :

Ασπράδι από ένα αυγό
1 κουτ. της σούπας νερό
Μαύρο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ρίγανη, την πάπρικα και το αλάτι.

Προσθέτουμε στο αλεύρι το παγωμένο βούτυρο, το οποίο έχουμε κόψει σε κυβάκια και το έχουμε βάλει ξανά στο ψυγείο για να παγώσει. Φροντίζουμε να το ρίξουμε διασκορπισμένο στο αλεύρι, έτσι ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα το βούτυρο με το αλεύρι, μέχρι να μοιάζει η ζύμη μας με ψίχουλα.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά με το χέρι.

Τέλος, προσθέτουμε και τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε.

Όταν η ζύμη μας αρχίζει να αποκτά ένα σώμα, συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί και πλέον να μη κολλάει στα τοιχώματα του μπολ ή στο χέρι μας.

Αν η ζύμη σας κολλάει συνεχίστε να ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο αλεύρι ακόμη, αν αντιθέτως η ζύμη είναι στεγνή και δεν ομογενοποιείται, προσθέστε μισό κρόκο αυγού, όχι παραπάνω.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 0,5 εκ. και με ένα κουπάτ κόβουμε μικρά μπισκοτάκια. Ομογενοποιούμε τη ζύμη που έχει περισσέψει και συνεχίζουμε να κόβουμε τα μπισκότα.

Τα τοποθετούμε στο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ασπράδι αυγού με ένα κουτάλι της σούπας νερό και με ένα πινέλο περνάμε με αυτό την επιφάνεια από τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο σουσάμι.

Ψήνουμε τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο σας. Τα μπισκότα θα είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να χρυσίζουν ελαφρώς.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο επάνω στο ταψί. Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Τα διατηρούμε σε καλά κλεισμένο σκεύος για τουλάχιστον 4 ημέρες. Συνδυάζονται εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα.

Καλή επιτυχία!

handmadelittletreats.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ