Αποτοξίνωση και χαλάρωση σε μία κούπα

0
125
tsai

Άρρηκτα συνδεδεμένο με παιδικές αναμνήσεις, μία κούπα τσάι του βουνού πάντα μας ζέσταινε κάποιες παγερές χειμωνιάτικες μέρες όπου το κρυολόγημα μας έριχνε στο κρεβάτι.

Και πώς όχι, γεμάτο με λογιών λογιών αντιμικροβιακές και αντιικές ουσίες, το τσάι του βουνού δεν άφηνε κανέναν στο κρεβάτι για μέρες. Ακόμα και σήμερα το χρησιμοποιούν για τα κρυολογήματα, για το συνάχι, για τον πονόλαιμο, για τον επίμονο βήχα.

Έχει όμως πολλές ιδιότητες ακόμα
– Προμηθεύει τον οργανισμό μας με σίδηρο, ειδικά αν το συνοδεύσουμε με λεμόνι ή πορτοκάλι, ώστε η βιταμίνη C να βοηθήσει στη απορρόφηση όσο περισσότερου σιδήρου γίνεται.

– Καθαρίζει τα νεφρά και όλο το ουροποιητικό σύστημα από άμμο, πέτρες καθώς είναι διουρητικό.

– Ρυθμίζει την υπέρταση και προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων

– Βοηθά στην πέψη απαλλάσσοντας το στομάχι από τον πόνο

– Οι στυπτικές του ιδιότητες είναι πολύ χρήσιμες όταν υποφέρουμε από διάρροια

– Προκαλεί εφίδρωση και αποτοξίνωση

– Συμβάλει στο αδυνάτισμα

– Είναι σπασμολυτικό και καθαρίζει τους πνεύμονες

– Ανακουφίζει από το άγχος και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα

– Διεγείρει τον εγκέφαλο αλλά και το μυικό σύστημα

Το mamafagito.gr φτιάχνει το αγαπημένο μας τσάι του βουνού εμπλουτισμένο με γεύσεις και αρώματα.

Υλικά

3 κλωναράκια τσάι του βουνού

1 λεπτή φέτα μήλο

μισό ξυλάκι κανέλα

2 στήμονες κρόκο κοζάνης

μια τσιμπιά κουρκουμά

5 σταγόνες λεμόνι

1 κ.γ. μέλι

tsai

Εκτέλεση

Σε ένα μπρίκι βάζουμε 1 κούπα νερό μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το λεμόνι. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε το μπρίκι και το αφήνουμε στην άκρη για 5 με 10 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις. Σουρώνουμε το τσάι στην κούπα μας και βάζουμε το μέλι και το λεμόνι. Προσθέτουμε και τη φέτα μήλου αν θέλουμε.

Καλή απόλαυση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here