Αρακάς λεμονάτος με μουστάρδα

0
643

Ο αρακάς είναι από τα πιο θρεπτικά, χορταστικά, νόστιμα και κυρίως αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Όλοι τον ξέρουμε και τον αγαπάμε σαν ένα λαδερό , υπέροχο , ολόγλυκο φαγάκι. Σήμερα το mamafagito.gr μαγειρεύει τον αρακά χωρίς σάλτσα ντομάτας. Στο τέλος θα τον νοστιμίσουμε με χυμό λεμονιού και λίγη μουστάρδα!

Υλικά

400 γρ. αρακάς
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι άνιθο
1/2 φλ. λάδι
1 καρότο
2 πατάτες
Αλάτι και πιπέρι
Χυμός από ένα λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο . Στη συνέχεια αφού καθαρίσουμε τις πατάτες και το καρότο και τα κόψουμε σε κυβάκια τα προσθέτουμε κι αυτά στην κατσαρόλα να σωταριστούν για λίγο . Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον άνιθο , το αλάτι και το πιπέρι , λίγο νεράκι και σκεπάζουμε το φαγητό . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά . Τότε προσθέτουμε και τον αρακά , ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο και τα υλικά έχουν “γίνει” χτυπάμε με το πιρούνι το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και προσθέτουμε τη σάλτσα στο φαγητό. Περιμένουμε να πάρει μια-δυο βράσεις για να χυλώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here