Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης και RSV – Lockdown σε δεκάδες σχολεία των ΗΠΑ

0
115

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργεί στα σχολεία των ΗΠΑ με εκατοντάδες να μπαίνουν σε locκdown, λόγω των κρουσμάτων γρίπης και RSV, που εντοπίζονται ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές. Τα παιδιατρικά νοσοκομεία λένε πως φτάνουν στα όρια τους.

Σύμφωνα με το abcnews.go, το Καθολικό Σχολείο Christ the King, ένα σχολείο με 250 μαθητές και 21 δασκάλους στο Κάνσας Σίτι, έκλεισε την Τετάρτη, αφού περισσότερα από 50 παιδιά και επτά μέλη του προσωπικού δήλωσαν ασθένεια. Το σχολείο θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα, ωστόσο η είδηση έρχεται εν μέσω μιας έκρηξης που σημειώνεται στις ΗΠΑ και αφορά στη γρίπη και τον αναπνευστικό ιό RSV, που πλήττει περισσότερο τα μικρά παιδιά.

Μάλιστα, τα παιδιατρικά νοσοκομεία σε όλες τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι φτάνουν στα όρια της δυναμικότητας τους, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κατακλύζει τα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Επίσης, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν 7.945 νέες μολύνσεις από RSV κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για μια τεράστια μετατόπιση προς τα πάνω, από τα λιγότερα από 2.000 κρούσματα που αναφέρθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Λίγο περισσότερα από 1.300 κρούσματα γρίπης αναφέρθηκαν επίσης σε εθνικό επίπεδο εκείνη την εβδομάδα -από μόλις μερικές εκατοντάδες τον Αύγουστο-, τον υψηλότερο αριθμό αυτής της περιόδου γρίπης μέχρι στιγμής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ