Cheesecake φιστικοβούτυρο

0
298

Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο από το mamafagito.gr

Χρησιμοποιούμε Φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ τραγανό για να πετύχουμε την βελούδινη, αέρινη υφή της απολαυστικής γέμισης. Σε συνδυασμό με την σοκολατένια βάση και επικάλυψη δημιουργείται  ένα εκπληκτικό σύμπλεγμα απόλαυσης!

Το Φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ τραγανό, προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια, συμβάλλει στη μυϊκή λειτουργία, ενισχύει τη μνήμη και τη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού.

Υλικά

Για τη βάση:
1 ¼ κούπες σοκολατένια μπισκότα θρυμματισμένα
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
480 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
900 γρ κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ άχνη ζάχαρη
200 γρ Φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ τραγανό

Για την γκανάζ σοκολάτας:
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη βάση θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
Τα ανακατεύουμε καλά μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 23 εκ. με αποσπώμενο πάτο, αφού πρώτα καλύψουμε με λαδόκολλα τη βάση της.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε όλο τον πάτο και πιέζουμε με μια σπάτουλα ή με ένα ποτήρι.
Βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.
Για τη γέμιση χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να δημιουργήσει κορυφές.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα τυριού να μαλακώσει και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε το φιστικοβούτυρο και το ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Τέλος, με μια σπάτουλα ενώνουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά ώστε να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και τη γεμίζουμε με το μείγμα.
Με μια σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες.
Αφού περάσει αυτό το διάστημα, αφαιρούμε τον δακτύλιο από τη φόρμα και μεταφέρουμε το cheesecake σε μια πιατέλα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε μέσα στη θρυμματισμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε για να γίνει μια πλούσια ρευστή γκανάζ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Το mamafagito.gr και η επιχείρηση ΜΠΑΡΔΑΣ σας εύχονται καλή επιτυχία!

bardas tragano karta bardas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ