Cheesecake φιστικοβούτυρο

Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο από το mamafagito.gr

Χρησιμοποιούμε Φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ τραγανό για να πετύχουμε την βελούδινη, αέρινη υφή της απολαυστικής γέμισης. Σε συνδυασμό με την σοκολατένια βάση και επικάλυψη δημιουργείται  ένα εκπληκτικό σύμπλεγμα απόλαυσης!

Το Φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ τραγανό, προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια, συμβάλλει στη μυϊκή λειτουργία, ενισχύει τη μνήμη και τη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού.

Υλικά

Για τη βάση:
1 ¼ κούπες σοκολατένια μπισκότα θρυμματισμένα
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
480 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
900 γρ κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ άχνη ζάχαρη
200 γρ Φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ τραγανό

Για την γκανάζ σοκολάτας:
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη βάση θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
Τα ανακατεύουμε καλά μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 23 εκ. με αποσπώμενο πάτο, αφού πρώτα καλύψουμε με λαδόκολλα τη βάση της.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε όλο τον πάτο και πιέζουμε με μια σπάτουλα ή με ένα ποτήρι.
Βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.
Για τη γέμιση χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να δημιουργήσει κορυφές.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα τυριού να μαλακώσει και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε το φιστικοβούτυρο και το ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Τέλος, με μια σπάτουλα ενώνουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά ώστε να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και τη γεμίζουμε με το μείγμα.
Με μια σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες.
Αφού περάσει αυτό το διάστημα, αφαιρούμε τον δακτύλιο από τη φόρμα και μεταφέρουμε το cheesecake σε μια πιατέλα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε μέσα στη θρυμματισμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε για να γίνει μια πλούσια ρευστή γκανάζ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Το mamafagito.gr και η επιχείρηση ΜΠΑΡΔΑΣ σας εύχονται καλή επιτυχία!

bardas tragano karta bardas

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,031ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
369ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα

Άρση lockdown: Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Σε lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου θα παραμείνει η Ελλάδα, όπως ανέφερε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή...

Μεγάλες αποκαλύψεις Αντρέα Μικρούτσικου

Για την περίοδο που έχασε την περιουσία του καθώς εμπιστεύθηκε, όπως δηλώνει, τους λάθος ανθρώπους, μίλησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Μεταξύ άλλων,...

Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

Είναι εύκολη, νόστιμη και χορταστική. Αυτή η μακαρονόπιτα του mamafagito.gr θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια. Υλικά 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά 5 φέτες...

Λουκουμάδες με 2 υλικά χωρίς αναμονή

Αυτοί οι λουκουμάδες του mamafagito.gr χωρίς μαγιά και χωρίς φούσκωμα είναι αφράτοι και γίνονται χωρίς κόπο και αναμονή Υλικά 7 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 80 γραμμ. αλεύρι που...

Τζάκι: Πρωταγωνιστής στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Το κεντρικό κομμάτι της  χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του σαλονιού, είναι το δέντρο. Στην περίπτωση όμως που υπάρχει τζάκι στο σπίτι σας, όλη η «ζεστασιά» των...