Δείτε τι θα ανακοινωθεί σήμερα. Αλλαγές σε καφέ και υποχρεωτικά rapid test σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες

0
98
ektakti eidisi

Νέες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και οι οποίες θα αφορούν την εστίαση πέρα από το υποχρεωτικό rapid test για τους ανεμβολίαστους για την είσοδό τους σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει πως για τους ανεμβολίαστους θα είναι υποχρεωτικό το rapid test για την είσοδό τους σε δημόσιες υπηρεσίες και σε τράπεζες.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα εκδώσει διευκρινίσεις για τους εξωτερικούς χώρους εστίασης οι οποίοι έχουν γύρω γύρω νάιλον ή τέντες. Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες εστίασης θα πρέπει να αφαιρέσουν τα πλαϊνά νάιλον καθώς αν δεν το κάνουν ο χώρος θα θεωρείται αποκλειστικά «κλειστός» και άρα μόνο για εμβολιασμένους.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον αυστηρό ορισμό των ανοιχτών χώρων – όπου σημειωτέον επιτρέπονται και οι ανεμβολίαστοι – εισηγήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς όσο πέφτει η θερμοκρασία διαπιστώνεται ότι αρκετοί ιδιοκτήτες κλείνουν τα πλαϊνά με τέντες, δημιουργώντας συνθήκες υπερμετάδοσης.

Μάλιστα, πρότειναν να ακολουθηθεί το μοντέλο του αντικαπνιστικού νόμου – που προβλέπει οι αίθριοι χώροι να παραμένουν ανοιχτοί.

Τέλος, από σήμερα κιόλας θα ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα με σκοπό να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ