“Δεν είμαι βιαστής” – Αρνείται την κατηγορία ο ηθοποιός Θάνος Κοντογιώργης

0
154

«Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι»…: Με αυτή τη φράση του αστυνομικού προς τον κλεφτοκοτά, από παλαιότερη, ιδιαίτερα επιτυχημένη διαφήμιση συνδρομητικού καναλιού, την οποία μάλιστα είχε σκηνοθετήσει ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, έγινε γνωστός και αγαπητός στο πανελλήνιο ο Θάνος Κοντογιώργης, ο τρίτος κατά σειρά ηθοποιός εναντίον του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό, μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η καταγγελία εναντίον του ηθοποιού Θάνου Κοντογιώργη από συνάδελφό του γυναίκα ηθοποιό, έγινε γραπτώς στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη καταγγελία συμπεριλαμβανόταν στο τελευταίο πακέτο που παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Πασχάλης Τσαρούχας, στα τέλη της άνοιξης.

Ο ηθοποιός, ο οποίος κλήθηκε για κατάθεση από τον εισαγγελέα, αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για συναινετική ερωτική συνεύρεση.
Όλα συνέβησαν ένα βράδυ του Δεκεμβρίου του 2020, όταν ο Θάνος Κοντογιώργης γνώρισε την καταγγέλουσα σε ένα μπαρ και στη συνέχεια, οι δυο τους πήγαν μαζί στο σπίτι του. Ενώ εκείνη καταγγέλλει πως βιάστηκε από τον ηθοποιό, ο ίδιος υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema, πως όχι μόνον δεν υπήρξε βιασμός αλλά πως μετά την ερωτική τους συνεύρεση η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι του καθώς είχε ξεχάσει εκεί κάποιο προσωπικό της αντικείμενο και διανυκτέρευσε, μάλιστα, εκεί.

Γι’ αυτό προφανώς και ο δικηγόρος του ηθοποιού, Χάρης Αναγνωστόπουλος, κάνει λόγο για μια καταγγελία «απολύτως ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της». «Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος #ΜeΤoo και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων» δήλωσε με νόημα ο ίδιος και υπογράμμισε πως «Εξ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν. Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του, ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση».

nassosblog.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ