Φιογκάκια με κοτόπουλο και σάλτσα λιαστής ντομάτας

0
398
Zymarika

Το mamafagito.gr μαγειρεύει μια πληθωρική και απολαυστική μακαρονάδα με υπέροχη σάλτσα λιαστής ντομάτας.

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 λιαστές ντομάτες (σακουλάκι) ψιλοκομμένες
1 φιλέτο κοτόπουλο, τεμαχισμένο σε μικρές μπουκιές
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι, κατά βούληση
½ φλ. κρέμα γάλακτος
½ φλ. γάλα
1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πρώτα-πρώτα θα ” ξαναδώσουμε ζωή ” στις λιαστές ντομάτες:

Βγάζουμε τις λιαστές ντομάτες από το σακουλάκι. Ζεσταίνουμε 1 ποτήρι με νερό. Στη συνέχεια, αφήνουμε τις ντομάτες να μουλιάσουν για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι. Όσες δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα μπορούμε να τις διατηρήσουμε σε αεροστεγές σκεύος μέσα σε ελαιόλαδο, μέχρι 2 εβδομάδες.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, στραγγίζουμε και αφήνουμε τα ζυμαρικά στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Αφαιρούμε τις ντομάτες από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά.

Επιστρέφουμε τις λιαστές ντομάτες στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και το νερό που κρατήσαμε από τα φιογκάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ