Γάβρος με κουρκούτι

0
467

Ένας υπέροχος μεζές από το mamafagito.gr που θα μαγέψει όλη την οικογένεια.

Υλικά

700 γρ. μεγάλο γαύρο

Για το κουρκούτι:
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml σόδα (αναψυκτικό)
2  κουταλιές ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνι
πιπέρι

Για το σερβίρισιμα:
Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
200 γρ. μαγιονέζα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τον γαύρο. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε τα φύλλα της σαλάτας. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε επάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη σόδα και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι, προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι αρκετό ηλιέλαιο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο τον γαύρο στο κουρκούτι, τον βγάζουμε στραγγιστά με πιρούνι και τον ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν τα ψάρια χρυσαφί χρώμα για 2 λεπτά και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με λίγο χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Σερβίρουμε τον γαύρο με τη σαλάτα και τη μαγιονέζα.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ