Γίγαντες με χόρτα στο φούρνο από την Ήπειρο

0
317

Το mamafagito.gr ετοιμάζει να κλασικό πιάτο της Ηπείρου, που το φτιάχνουν με τα τοπικά άγρια χόρτα τα οποία έχουν διακεκριμένη μυρωδιά και γεύση. Μπορούμε όμως να το μαγειρέψουμε με ό,τι χόρτα είναι διαθέσιμα.

Πολύ νόστιμο φαγητό για χορτοφάγους, νηστεύοντες και λάτρεις της υγιεινής διατροφής

Υλικά

400 γρ. φασόλια γίγαντες
800 γρ. χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, καυκαλήθρες, πράσα, μυρώνια, κρεμμυδάκια χλωρά και σκορδάκια κ.λπ.)
1 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
2/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη, τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι εντελώς, για περίπου 45 λεπτά. Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα χόρτα και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Απλώνουμε σε ένα ταψί τα χόρτα και, όταν βράσουν οι γίγαντες, τους παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε το λάδι, την ντομάτα και αλατοπίπερο. Βάζουμε βραστό νερό να τα σκεπάσει. Ψήνουμε το φαγητό, μέχρι να μελώσει, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ