Η καλύτερη συνταγή για ζύμη πίτσας

0
700

Είναι κλασική και σας εγγυάται σίγουρη επιτυχία και νοστιμιά. Είναι η καλύτερη συνταγή για σπιτική ζύμη πίτσας από το mamafagito.gr

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 ml. ζεστό νερό
125 γρ. βούτυρο
Αλάτι-ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο και τρίβουμε κάνοντας το μείγμα ψίχουλα.
Ρίχνουμε το αλάτι και τη ρίγανη.
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό ανακατεύοντας με το χέρι. Ζυμώνουμε καλά για ώρα μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και αφράτη.
Αφήνουμε 10-20 λεπτά να ξεκουραστεί το ζυμάρι.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε μια λαμαρίνα και απλώνουμε τη ζύμη και βάζουμε τα υλικά της επιλογής μας (σάλτσα ντομάτας, τυρί τριμμένο, αλλαντικά, λαχανικά, μπαχαρικά κ.α.).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ