Η πιο εύκολη λεμονόπιτα με τραγανή βάση

0
931

Απλή και νόστιμη λεμονόπιτα από το mamafagito.gr που θα σας μαγέψει!

Υλικά
450γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
150γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

1 φλ. γάλα πλήρες

200 γρ.τυρί κρέμα

κρόκους από 2 αυγά

ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια

lemonopita

Εκτέλεση
Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα πολτοποιείτε. Απλώνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και το ψήνετε για 10 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο και το πλήρες γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα. Μόλις ενσωματωθεί καλά στο μείγμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα πάνω στη βάση.
Ψήνετε την τάρτα για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C και μόλις είναι έτοιμη την αφήνετε λίγο να κρυώσει, αν θέλετε την πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και την βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει.

Καλή επιτυχία!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here