Τα μυστικά για τέλειο σπιτικό ποπ κορν

Η παρασκευή του ποπ κορν μπορεί να μοιάζει πολύ εύκολη διαδικασία, ωστόσο έχει κι αυτή τα μυστικά της, ώστε και όλοι οι σπόροι καλαμποκιού να σκάσουν και να μην κολλήσουν κάποιοι στην κατσαρόλα και καούν.

Ας δούμε κάποια μυστικά που θα απογειώσουν τη γεύση και την υφή του ποπ κορν!

1. Προσοχή στις αναλογίες
Για 1 μεγάλο μπολ ποπ κορν θα χρειαστείς 1/3 φλιτζανιού σπόρους καλαμποκιού , 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, 1 κουτ. σούπας βούτυρο για γεύση και αλάτι για το σερβίρισμα. Όσο για το σκεύος, θα χρειαστείς μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι.

2. Τσέκαρε πριν ξεκινήσεις
Ζέστανε το λάδι στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε 3-4 σπόρους καλαμποκιού στην κατσαρόλα και σκέπασε με το καπάκι.

3. Το μυστικό είναι στο μέτρημα
Όταν σκάσουν τα λίγα σποράκια που έβαλες αρχικά πρόσθεσε και τα υπόλοιπα φροντίζοντας να απλωθούν σε 1 στρώση στον πάτο της κατσαρόλας. Σκέπασε με το καπάκι και τράβα την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μέτρα μέχρι το 30! Με αυτόν τον τρόπο πρώτα ζεσταίνεται το λάδι, ενώ στη συνέχεια η αναμονή των 30 δευτερολέπτων φέρνει όλους τους σπόρους στη σωστή θερμοκρασία, ώστε όταν τα επαναφέρεις στη φωτιά να σκάσουν όλα μαζί ταυτόχρονα και να μη μείνει κανένα πίσω.

4. The Big Bang!
Αφού μετρήσεις ως το 30, λοιπόν, βάζεις ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και οι σπόροι καλαμποκιού αρχίζουν να σκάνε. Μόλις αρχίσουν να σκάνε, κούνησε απαλά την κατσαρόλα μπρος-πίσω πάνω στο μάτι της κουζίνας. Όταν αραιώσουν τα χαρακτηριστικά “παφ – παφ” από την κατσαρόλα, απομάκρυνε από τη φωτιά, ξεσκέπασε την κατσαρόλα και ρίξε το ποπ κορν μέσα σε 1 μεγάλο μπολ.

Extra tip: Για να αποφύγεις τη δημιουργία ατμού που θα κάνει το ποπ κορν σου λιγότερο τραγανό, προσπάθησε να αφήσεις λίγο ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.

5. Βούτυρο για άρωμα και γεύση
Αν δεν θες να στερηθείς τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα που χαρίζει στο ποπ κορν το βούτυρο, αφού το βγάλεις από την καυτή κατσαρόλα ρίξε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Ρίξε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα ποπ κορν, ανακάτεψε καλά, αλάτισε και έτοιμα!

6. Εναλλακτικοί τρόποι για να το κάνεις ακόμη πιο λαχταριστό
Και αφού είδες πώς γίνεται η βασική συνταγή, δες τι μπορεί να απογειώσει πραγματικά το ποπ κορν σου. Για παράδειγμα μπορείς να το σερβίρεις πασπαλισμένο με κάποιο από τα παρακάτω υλικά: καπνιστή πάπρικα, πιπέρι καγιέν, τσίλι, κάρυ σε σκόνη, κύμινο, τριμμένη παρμεζάνα, ακόμα και με λιωμένη σοκολάτα ή τρούφα.

Προηγούμενο άρθροΤο θυμωμένο παιδί
Επόμενο άρθροΑρωματική lemon pie

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,606ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
373ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα