Η τροφή που οφελεί σώμα και πνεύμα, από την επιχείρηση ” Φιστικοβούτυρο Μπάρδας”

0
442

Το φιστικοβούτυρο είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή τροφή, ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο για τη γεύση όσο και για την υφή της. Παρόλο της φήμης του ως μία τροφή πλούσια σε θερμίδες τα οφέλη του στον οργανισμό είναι σημαντικά εφόσον περιέχει στοιχεία και αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμα για τον οργανισμό τόσο σε βιολογικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες (Ε, Β6, Β1, Β2,Β3), μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, φώσφορο, χαλκό και περιέχει μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνών.

Εμείς οι καταναλωτές όμως, τι χρειάζεται να προσέχουμε όταν επιλέγουμε φιστικοβούτυρο;

  1. Να παράγεται και να συσκευάζεται στην Ελλάδα

Όταν λέμε “να παράγεται”, συμπεριλαμβάνουμε και την πρώτη ύλη καθώς πολλά φυστικοβούτυρα παρασκευάζονται μεν στην Ελλάδα αλλά πολύ λίγα είναι αυτά των οποίων η πρώτη ύλη είναι ελληνικής προέλευσης. Από εκεί και πέρα γευστικά και διατροφικά η επιλογή είναι προσωπικό θέμα.

2. Να μη χρησιμοποιείται λάδι στην παραγωγή

Για το συγκεκριμένο προϊόν η χρήση κάποιου λαδιού είναι περιττή. Η περιεκτικότητα του αράπικου φιστικιού σε λάδι αγγίζει σχεδόν το 40% , λάδι του οποίου οι ιδιότητες είναι γνωστές. Είναι ένας κωδικός ο οποίος απευθύνεται σε άτομα τα οποία επιδιώκουν την κατανάλωση όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένων τροφών. Το συγκεκριμένο προϊόν λοιπόν εκτός της εξαιρετικής του γεύσης σου προσφέρει και αρκετούς διατροφικούς λόγους για να το καταναλώσεις.

Όλα τα παραπάνω μας τα προσφέρει μόνο το Φιστικοβούτυρο Μπάρδας.

Η επιχείρηση ”Φιστικοβούτυρο Μπάρδας” βρίσκεται στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και ασχολείται με την παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία αράπικου φυστικιού (αραχίδα). Ξεκίνησε με την καλλιέργεια αράπικων φιστικιών το 2014 και στη συνέχεια προχώρησε στην καθετοποίηση της. Στόχος της επιχείρησης είναι η παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων προϊόντων από αράπικο φιστίκι. Εξυπηρετείται σε μεγάλο ποσοστό από προϊόντα ιδίας παραγωγής αναπτύσσοντας ένα μοντέλο καθετοποίησης όλης της διαδικασίας. Τα στάδια παραγωγής και μεταποίησης πραγματοποιούνται με απόλυτη υπευθυνότητα και έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια και την ικανοποίηση του τελικού αποδέκτη των προϊόντων. Να επισημάνουμε πως παράγονται αποκλειστικά από την ελληνική ύπαιθρο και δεν χρησιμοποιείται κάποιο πρόσθετο λάδι στην παραγωγή τους.

Η θρεπτική αξία του Φιστικοβούτυρου Μπάρδας είναι η ίδια με αυτή των αράπικων φιστικιών τους. Η πλούσια γεύση του αράπικού τους καθιστά το Φιστικοβούτυρο Μπάρδας ως ένα προϊόν για πολλές εφαρμογές ( μαγειρική-ζαχαροπλαστική), ενισχύοντας παράλληλα τη διατροφική τους αξία, ενώ παράλληλα, τα διάφορα προϊόντα του μπορούν να ικανοποιήσουν τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες καθώς και να αποτελέσουν μέρος προγραμμάτων διατροφής.

Το mamafagito.gr θα μοιράζεται μαζί σας συνταγές με προϊόντα της επιχείρησης ” Φιστικοβούτυρο Μπάρδας”.

Σας τα παρουσιάζουμε με χαρά!

Φιστικοβούτυρο από 100% ελληνικό αράπικο φιστίκι

bardas klasiko

 

Φιστικοβούτυρο ολικής άλεσης από 100% ελληνικό αράπικο φιστίκι

bardas olikis

 

Φιστικοβούτυρο τραγανό από 100% ελληνικό αράπικο φιστίκι και κομματάκια φιστικιού

bardas tragano

 

Φιστικοβούτυρο με γεύση καραμέλα από 100% ελληνικό αράπικο φιστίκι 

bardas karamela

 

Φιστικοβούτυρο με σπόρους κάνναβης από 100% ελληνικό αράπικο φιστίκι

bardas kannavi

 

Σκόνη φιστικιού με χαμηλά λιπαρά από 100% ελληνικό αράπικο φιστίκι

bardas skoni

Δοκιμάστε τα κι εσείς για να απογειώσετε τις συνταγές σας. Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουν μια ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά και στα γλυκά σας.

Τα προϊόντα της επιχείρησης “Φιστικοβούτυρο Μπάρδας” θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της επιχείρησης στο Facebook

karta bardas

bardas ola

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ