Ηπειρώτικη κοσμιρή

0
889

Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ένας χυλός που ψήνεται και δημιουργεί πανδαισία γεύσεων και νοστιμιάς. Με τα αρώματα των τυριών που λιώνουν και μας ξετρελαίνουν. Παλιά, παραδοσιακή συνταγή που την έφτιαχναν σε όλη την Ελλάδα με μικρές παραλλαγές από τόπο σε τόπο. Γνωστή με διάφορες ονομασίες ανάλογα με τον τόπο προέλευσης όπως ζυμαρόπιτα, αλευρόπιτα, κασόπιτα αλλά και κοσμιρή!

Δοκιμάστε τη συνταγή του mamafagito.gr

Υλικά

3 ποτήρια νερό

3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για τον πάτο του ταψιού και για την επιφάνεια της πίτας)

τυρί φέτα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για να κάψει, ούτως ώστε όταν πέσει στο ταψί ο χυλός μας να κάνει ωραία κρούστα από κάτω. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το χυλό. Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα μπολ και να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το χυλό. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί φέτα, ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο διάσπαρτα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Καλή όρεξη!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ